Tvarohový zákusok
Tvarohový zákusok

Cigánka rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. marca 2019
Cigánka rezy (fotorecept)
Foto: Izabella929

Našla som recept na nete, ale celý som upravila podľa seba a svojho plechu. Na plnku som použila tvaroh a korpusy som natierala jahodovým lekvárom aj pod polevu.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto kakaové (2x):
4
120 g
120 g
1 KL
na špic noža
2 PL
Cesto červené:
4
120 g
120 g
1 KL
na špic noža
na špic noža
Krém:
500 g
z 1 citróna
z 1 pomaranča strúhaná
2 PL
250 g
4 PL
Na vrch čokoládová poleva:
100 g
100 g
Na potretie:
370 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som si pripravila cesto na kakaové piškóty. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao zmiešané a preosiala do cesta na 3 x a vareškou opatrne vmiešala do základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa každý korpus 10 minút. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým sa piekli kakaové korpusy, pripravila som si cesto aj na červený. Všetko tak isto ako pri kakaovom, len som nepridala kakao, ale na špic noža potravinárske gélové červené farbivo zmiešala. Preosiala som múku s práškom so pečiva a sódou a vmiešala do cesta.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetky korpusy upečené sa chladia na mriežke.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som krém. Do robota som dala maslo s cukrom a vymiešala do peny, pridala som po lyžici tvaroh a zmiešala. Napokon som pridala citrónovú šťavu a nastrúhala kôru z pomaranča. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a už do hotového vymiešaného som vmiešala 4 PL pochúťkovej smotany. Nešľahala som už, takto lepšie drží tvar a nerozteká sa. Krém som dala stuhnúť do chladničky.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď som mala všetko pripravené zostavila som koláč. Na spodok som uložila kakaový korpus, natrela som ho celkom tenkou vrstvou horúceho lekváru, natieram štetcom. Nie je potrebné, aby lekvár stekal. Natrela som na lekvár polovicu tvarohového krému.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tvaroh som položila červený korpus.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Natrela som ho horúcim lekvárom.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na lekvár som natrela druhú polovicu krému...

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ...a zakryla druhým kakaovým korpusom. Na korpus som položila papier na pečenie a dosku na krájanie a zaťažila 3 kg múky. Uložila do chladničky do rána.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na druhý deň som papier odstránila a vrchný korpus som celý natrela horúcim lekvárom. Na lekvár som vyliala čokoládovú polevu a upravila hrebeňovou stierkou a uložila do chladničky stuhnúť.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Najprv v som nakrojila horúcim mokrým nožom čokoládovú polevu a potom som rezy prekrojila až do spodu, taktiež horúcim mokrým nožom. Po každom prekrojení nôž utieram kuchynským papierom, aby som po zákusku nekreslila čiary. Aj bez zdobenia sú super. Ja som vyšľahala 250 ml šľahačky a zdobila som hrozienkami v čokoláde. Prajem vám dobrú chuť.

    Cigánka rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@kukulienka71 ,autorka piekla tento zákusok na malom plechu.Pre mňa je to ihned signál,že ho musím upraviť a teda len preto,lebo krém je zo 6 vajec z 200 g cukru a 250 g masla,ak by som ho chcela takto pripraviť potrebujem dvojnásobné množstvo vajec,cukru a masla,,,preto som urobila lacnejšiu verziu s podobným výsledkom,len celkom inou chuťou...napokon tvarohová chuť je mne príjemnejšia,keď už aj tak som na korpusy použila 12 vajec a s takou plnkou by to už bolo priveľa,,,,napokonon autorka píše upečte si 2 korpusy kakaové a jeden červený,,,preto som robila podľa seba,,,,,ďakujem ti za komentár,,,,

Pridaj komentár k receptu: