Tvarohový zákusok

Cigánka rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Našla som recept na nete, ale celý som upravila podľa seba a svojho plechu. Na plnku som použila tvaroh a korpusy som natierala jahodovým lekvárom aj pod polevu.

22
porcií
60 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som si pripravila cesto na kakaové piškóty. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som múku, prášok do pečiva, sódu a kakao zmiešané a preosiala do cesta na 3 x a vareškou opatrne vmiešala do základu. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa každý korpus 10 minút. Potom som ich nechala chladiť na mriežke.
  2. Kým sa piekli kakaové korpusy, pripravila som si cesto aj na červený. Všetko tak isto ako pri kakaovom, len som nepridala kakao, ale na špic noža potravinárske gélové červené farbivo zmiešala. Preosiala som múku s práškom so pečiva a sódou a vmiešala do cesta.
  3. Všetky korpusy upečené sa chladia na mriežke.
  4. Pripravila som krém. Do robota som dala maslo s cukrom a vymiešala do peny, pridala som po lyžici tvaroh a zmiešala. Napokon som pridala citrónovú šťavu a nastrúhala kôru z pomaranča. Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a už do hotového vymiešaného som vmiešala 4 PL pochúťkovej smotany. Nešľahala som už, takto lepšie drží tvar a nerozteká sa. Krém som dala stuhnúť do chladničky.
  5. Keď som mala všetko pripravené zostavila som koláč. Na spodok som uložila kakaový korpus, natrela som ho celkom tenkou vrstvou horúceho lekváru, natieram štetcom. Nie je potrebné, aby lekvár stekal. Natrela som na lekvár polovicu tvarohového krému.
  6. Na tvaroh som položila červený korpus.
  7. Natrela som ho horúcim lekvárom.
  8. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému...
  9. ...a zakryla druhým kakaovým korpusom. Na korpus som položila papier na pečenie a dosku na krájanie a zaťažila 3 kg múky. Uložila do chladničky do rána.
  10. Na druhý deň som papier odstránila a vrchný korpus som celý natrela horúcim lekvárom. Na lekvár som vyliala čokoládovú polevu a upravila hrebeňovou stierkou a uložila do chladničky stuhnúť.
  11. Najprv v som nakrojila horúcim mokrým nožom čokoládovú polevu a potom som rezy prekrojila až do spodu, taktiež horúcim mokrým nožom. Po každom prekrojení nôž utieram kuchynským papierom, aby som po zákusku nekreslila čiary. Aj bez zdobenia sú super. Ja som vyšľahala 250 ml šľahačky a zdobila som hrozienkami v čokoláde. Prajem vám dobrú chuť.