Cícerový šalát so špenátom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 18. mája 2011

No uz to prislo aj na mna. Hromada zbytocnych kil, treba s tym nieco robit. Dcera mi dala dietu a toto je jeden recept, Zobraziť celý popisNo uz to prislo aj na mna. Hromada zbytocnych kil, treba s tym nieco robit. Dcera mi dala dietu a toto je jeden recept, ktory tam odporucaju.

4
porcie
10 minút
príprava
60+15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 salky
2 ks
1 ks
1 salka
2 PL
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila suseny cicer. Vcera som si ho namocila a dneska som ho uvarila. Na oleji som poprazila mladu cibulku a pridala som k nej uvareny cicer.

    Cícerový šalát so špenátom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K ciceru som pridala nakrajanu paradajku.

    Cícerový šalát so špenátom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Spenat som nakrajala na mensie kusky a tiez som ho pridala k ciceru.

    Cícerový šalát so špenátom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vsetko som posolila, okorenila a premiesala. Panvicu som prikryla a nechala som zeleninu spolu zaparit. Asi tak 4-5 minut. Cicerovy salat potom este mozeme dochutit citronovou stavou.

    Cícerový šalát so špenátom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
tak toto sa mi veľmi páči, čerstvý špenát mám na záhradke, len cícer použijem z konzervy a hneď zajtra si spravím na obed :-)
julica
mňamka, nech žije cícer aj špenát! (treba však povedať, že cícer je zo strukovín najkalorickejší, pol šálky by však malo byť ok).
marianne69
...fajnucky salatik,Danka,mrkni aj na ten moj, ak by sa ti zapacil,tiez cicerovy:-))...
dorisa
Tak , už ja ja by som sa mala nad sebou zamyslieť a nasledovať ťa. Krásne receptík, mňam, aj by som si dala.
babav
Vyborny salatik,urcite vyskusam,je v nom vsetko dobre a zdrave!
lyali
Jeeej, veľmi sa mi Tvoj šalátik páči. Cícer mám veľmi rada - tejto strukovine vravím hrach s oveľa jemnejšou chuťou :-) A čerstvé špenátové lístky a mrazený špenát je sto a jedno, takže čerstvým špenátom si mi ulahodila :-) KK :-)
palokuchki
Som velmi rada, ze sa vam recept paci, dakujem vam za komentare. @marianne69 , pozrela som si tvoj recept, urcite na buduce skusim aj podla teba. Prikladam link na tu dietu (lutujem ale, je v anglictine) co bola moja dcera na nej. Schudla 15 kg. Vysvetluju tam, co treba jest aby sme nezatazovali pecen nezdravymi jedlami. Ked tak robime pecen je zamestnana filtrovat toxiny z tela a nema sancu rozpustat tuky.  flatbelly.naviibk.com/flatbelly?tid=Hvpnem84H2D17M5...
jatanika
pekný šalátik... a práve som si navarila do zásoby cícer... už len zohnať čerstvý špenát a môže byť :-))
pivonka
Milá @palokuchki , Keď som si prečítala tvoj recept, prišiel mi na myseľ cícer, ktorý sa mi už dlhší čas potĺka v kuchyni a tak som si povedala, že tento šalát vyskúšam. Nie si totiž jediná, ktorá nemôže zapnúť gombík :-). No, ale ten cícer asi čakal pridlho na spracovanie, lebo si nedal povedať a ostal pritvrdý. To ma neodradilo a šalát som aj tak dokončila a môžem povedať, že s dobre uvareným cícerom musí byť vynikajúci. Špenátik mám čerstvý zo záhradky a s tými rajčinkami a pokvapkať citrónom - výborné niečo. Konečne niečo zdravé aj chutné. Budem si ho robiť, ale musím kúpiť dobrý cícer. Ďakujem za recept a dúfam, že budeš pokračovať v uverejňovaní receptov z novej diéty, ktoré vyskúšaš a nafotíš. Mňa pekné fotečky vedia namotať. Už sa teším.
marienka44
@Palokuchki ,dakujeme srdecne za link. Dam ho prelozit dcere. Cicer mam suseny a ostatne kupim. Ja by som salatik vobec nesolila, aby sa neviazala voda. Cakame na dalsie dietne recepty. :-)
hannah22
ďakujem za recept, tiež patrím k tým čo ho potrebujú a mám konzervu cíceru v kuchyni, tak ukladám, vyskúšam a teším sa na ďalšie dietne rcp., ... :))
palokuchki
Tesi ma, ze som vas inspirovala a mozno sa do toho pustime viaceri a budeme spolu chudnut. @marienka44 s tou dietou, tam vacsinou rozpravaju na akom principe je to zalozene. Samozrejme ze musime obmedzit prijem cukru. Treba davat pozor aby sme nejedli vela E-ciek a nezatazovali si s tym pecen. Ta potom, ked nam nebude musiet filtrovat toxiny z tela pusti sa do rozpustania tukov. Mozno pre mnohych bude prekvapujuce, ze vajicka, hovadzie maso, avokado, mandle, pistacie, kesu oriesky a vlaske orechy, vsetko prirodne, nepecene a jahody, cucoriedky, maliny a cernice vlastne tiez pomahaju telu rozpustat tuky. No a co je najviac prekvapujuce a mozno mnohi nebudu so mnou suhlasit, neodporucaju sa vobec jest ziadne vyrobky zo soji. Soja, ktora sa teraz vo velkom doraba je vsetka geneticky modifovana a to je pre pecienku zabijak. Ja len ti opakujem co tam vsetko zhruba hovoria. Tych diet je velmi vela, mnohe si aj dost protirecia. Dakujem vam vsetkym a ked budem mat cas, urcite este nieco pridam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia