Foto: giussa
Narazila som už na viacero koláčov robených zo strukovín ako fazuľa, šošovica, cícer... a nevedela som si ich vôbec predstaviť. Až mi to jedného Zobraziť celý popisNarazila som už na viacero koláčov robených zo strukovín ako fazuľa, šošovica, cícer... a nevedela som si ich vôbec predstaviť. Až mi to jedného dňa nedalo a upiekla som jeden aj ja. A odvtedy som ho piekla už niekoľkokrát. Neskutočne jednoduchý, mäkkučký a s čokoládovými kúskami v každom súste! A hlavne nikto by nikdy neuhádol, že je z cíceru :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
1 konzerva (alebo 250 g) |
|
1/2 hrnčeka (pre celiatikov napr. ryžové) |
|
2 PL |
|
30 g |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 a 1/2 čl |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
1 |
|
|
Postup
-
1
Všetky suroviny okrem horkej čokolády a polovice vlašských orechov som dala do mixéra a mixovala asi 3 minúty, kým nevzniklo hladké cesto. Potom som prisypala nadrobno nasekanú čokoládu a zvyšné (len rukami trochu podrvené) orechy. Vyliala som to do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie a dala piecť na 200 stupňov na 45 minút.
- 2
Prvých 30 min zakryté papierom, posledných 15 odokryté. Koláč treba nechať poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke. Po dopečení je trochu kašovitej konzistencie (asi aj vďaka roztopenému kokosovému oleju). Toho sa netreba zľaknúť, lebo po vychladnutí stuhne a pekne drží.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu