Cícerový koláč bez múky

giussa - fotkagiussa, 20. apríla 2014 20:23
Ďalšie recepty »
Cícerový koláč bez múkyFoto: giussa

Narazila som už na viacero koláčov robených zo strukovín ako fazuľa, šošovica, cícer... a nevedela som si ich vôbec predstaviť. Až mi to jedného dňa nedalo a upiekla som jeden aj ja. A odvtedy som ho piekla už niekoľkokrát. Neskutočne jednoduchý, mäkkučký a s čokoládovými kúskami v každom súste! A hlavne nikto by nikdy neuhádol, že je z cíceru :)

10 min
príprava
45 min
na 200 °C

Suroviny

1 konzerva (alebo 250 g)
1/2 hrnčeka (pre celiatikov napr. ryžové)
2 PL
30 g
1/2 hrnčeka
1 a 1/2 čl
1 čl
2 PL
1
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Všetky suroviny okrem horkej čokolády a polovice vlašských orechov som dala do mixéra a mixovala asi 3 minúty, kým nevzniklo hladké cesto. Potom som prisypala nadrobno nasekanú čokoládu a zvyšné (len rukami trochu podrvené) orechy. Vyliala som to do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie a dala piecť na 200 stupňov na 45 minút.

  2. 2

    Prvých 30 min zakryté papierom, posledných 15 odokryté. Koláč treba nechať poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke. Po dopečení je trochu kašovitej konzistencie (asi aj vďaka roztopenému kokosovému oleju). Toho sa netreba zľaknúť, lebo po vychladnutí stuhne a pekne drží.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist