Cícerový koláč bez múky
Autor receptu: giussa
Narazila som už na viacero koláčov robených zo strukovín ako fazuľa, šošovica, cícer... a
nevedela som si ich vôbec predstaviť. Až mi to jedného dňa nedalo a upiekla som jeden aj ja. A
odvtedy som ho piekla už niekoľkokrát. Neskutočne jednoduchý, mäkkučký a s čokoládovými
kúskami v každom súste! A hlavne nikto
by nikdy neuhádol, že je z cíceru :)
10 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Všetky suroviny okrem horkej čokolády a polovice vlašských orechov som dala do mixéra a mixovala asi 3 minúty, kým nevzniklo hladké cesto. Potom som prisypala nadrobno nasekanú čokoládu a zvyšné (len rukami trochu podrvené) orechy. Vyliala som to do chlebovej formy vystlanej papierom na pečenie a dala piecť na 200 stupňov na 45 minút.
- Prvých 30 min zakryté papierom, posledných 15 odokryté.
Koláč treba nechať poriadne vychladnúť, najlepšie cez noc v chladničke. Po dopečení je trochu kašovitej konzistencie (asi aj vďaka roztopenému kokosovému oleju). Toho sa netreba zľaknúť, lebo po vychladnutí stuhne a pekne drží.