Cícerový guláš

Autor receptu: danda3

Guláš nemusí byť vždy iba z mäsa, ja mám rada aj fazuľový a ako obmenu som použila môj milovaný cícer. Uvarím vždy celé vrecko, ktoré po vychladnutí naporcujem do krabičiek a v prípade potreby vyťahujem. Ale kľudne sa môže použiť aj ten v konzerve.

4 - 5
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, keď je osmažená, pridáme scedené šampiňóny (alebo čerstvé, či dve hrste sušených húb predom namočených v horúcej vode a následne scedených), opražíme, pridáme trošku drvenej rasce. So sušenými hubami je najlepší. Kto má rád, pikantné, môže pridať čili papričku.
  2. Pridáme malé lečo, ja mám domáce, olúpané a pokrájané rajčiny (tiež môžu byť čerstvé), podľa potreby horúcu vodu a dusíme 20 minút. Ak niekomu vadia kúsky papriky a rajčín, môže lečo a rajčiny rozmixovť a tak dať dusiť.
  3. Potom pridáme uvarený cícer (mám nejaké zásoby vždy v mrazničke), povaríme.
  4. Nakoniec dochutíme podľa potreby soľou, oreganom a vňaťkou, podávame s pečivom alebo dobrým domácim chlebíkom.