Cestoviny
Cícerové špecle s brokolicou
Autor receptu: mirkajan
Toto jedlo som mala veľmi rada ešte v "lepkovej" verzii ako rýchly obed, vtedy som špecle kupovala ako polotovar.
Po prechode na bezlepkovú stravu mi toto jedlo chýbalo, bezlepkové špecle som ako polotovar nenašla, takže
nastúpila improvizácia- a myslím, že celkom vydarená. Kto nechce experimentovať a nepotrebuje bezlepkovú
stravu, použije bežné špecle, či už domáce alebo kupované.
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci si necháme zovrieť vodu. Brokolicu rozoberieme na ružičky, cesnak očistíme a posekáme na drobno. Sušenú šunku pokrájame na rezance.
- Medzitým si v miske zmiešame cícerovú, pohánkovú múku, vajce a vodu na cesto redšie ako na halušky, ale nie príliš riedke. Po zovretí vody v hrnci ju osolíme a 3 minúty povaríme ružičky brokolice. Vyberieme sitkom na tanier. Do vriacej vody cez haluškovač necháme pretiecť pripravené cesto a po zovretí špecle scedíme.
- V panvici na oleji opražíme pokrájanú sušenú šunku, krátko opražíme posekaný cesnak a pridáme predvarenú brokolicu a uvarené špecle. Premiešame, dosolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Podávame posypané postrúhaným parmezánom.