Foto: marianne
Inspiraciou bol FALAFEL,moja polovicka dostal chut na cicer ,ma ho velmi rad, varil on a vtedy ja nezavadziam,som len ulohe kuchtika, poradcu:-D Ale, Zobraziť celý popisInspiraciou bol FALAFEL,moja polovicka dostal chut na cicer ,ma ho velmi rad, varil on a vtedy ja nezavadziam,som len ulohe kuchtika, poradcu:-D Ale, kedze surovy cicer rozmixovany a nasledne vyprazeny nebol doma jednohlasne schvaleny,vymenili sme ho za vareny a rozmixovany a namiesto v horucom tuku vyprazany,piekli v rure na peciacom papieri,ale vyborne to bolo tak ci tak, je to mnamka ...
na 200 °C
Suroviny
250 g |
|
1 ks |
|
3-5 strucikov |
|
1 viazanicka cerstva |
|
5 PL alebo ovsene vlocky |
|
podla chuti |
|
1/2 CL |
|
1/2 CL (cumin) |
|
1/2 CL struhany |
|
1/2 CL |
|
Postup
-
1
Den vopred namoceny cicer dame varit do makka.Uvareny scedime.
-
2
Rozmixujeme ho spolu s cibulou,cesnakom a troskou vyvaru, v ktorom sme cicer varili.Pridame ovsene vlocky(namocene vo vyvare z ciceru) alebo struhanku a vsetky ostatne koreniny, vypracujeme masu.
-
3
Tvarujeme placky,ktore kladieme na peciaci papier a pecieme 20 minut na 180 stupnov.
Diskusia k receptu