Cícerové jaterničky (fotorecept)

Autor receptu: martina34

Sú náhradou zabíjačkových huriek, je to sacharidové jedlo a najlepšie chutia s cviklovým šalátikom.

12
porcií
180 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer si namočíme deň vopred do väčšieho množstva vody. Na druhý deň ho varíme v neosolenej vode do mäkka asi 45 minút. Uvarený cícer scedíme cez sitko.
  2. Do hrnca si dáme variť premytú ryžu a jačmenné krúpy. Pridáme asi 1/2 čl soli. Uvarenú zmes necháme ochladnúť.
  3. Do panvice si dáme olej, na drobno nakrájanú cibuľku a popražíme, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránkou.
  4. Uvarený cícer si pretlačíme pučidlom na zemiaky.
  5. Zmiešame spolu pučený cícer, ryžu s krúpami a cibuľku s koreninami. Dobre premiešame a ak je treba dochutíme ešte soľou alebo korením. Ak je zmes priveľmi hustá, pridáme trochu vývaru, čo nám ostal po uvarení cíceru.
  6. Pripravíme si fresh fóliu na potraviny a lyžicou poukladáme zmes na fóliu. Vytvarujeme do tvaru valca a kraje stočíme ako salónku. Uložíme do chladničky, aby jaterničky trochu stuhli.
  7. Hotovo!