Je to jedna z mojich prvých polievok, ktorú som pripravila a je jedna z mojich obľúbených , ale nevymyslela som ju , inšpirovala Zobraziť celý popisJe to jedna z mojich prvých polievok, ktorú som pripravila a je jedna z mojich obľúbených , ale nevymyslela som ju , inšpirovala ma pani Eva K. Ďakujem
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cca 125 g |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
2 ks (menšie) |
|
3-4 strúčik |
|
|
|
|
|
solčanka alebo zeleninový bujón |
|
alebo olej |
|
alebo posekaná pažítka |
|
Postup
-
1
Cícer deň pred tým (12hod.), ako sa chystáme variť, opláchneme a zalejeme vodou. Na druhý deň vodu zlejeme (alebo z konzervy, ten je už hotový do hrnca), cícer vložíme do hrnca, pridáme k nemu na väčšie kusy nakrájané zemiaky a zalejeme čistou vodou (kto má použije vývar). Varíme asi 1 hodinu.
- 2
Zatiaľ si podusíme na oleji nadrobno nakrájaný cesnak a pokrájané mrkvy. A pridáme aj na kolieska pokrájaný pór.
- 3
Asi v polovici varenia k cíceru pridáme podusenú zmes zeleniny a ďalej varíme do zmäknutia cíceru. Na koniec pridáme vegetu, soľ a korenie, podľa chuti. Z hotovej polievky oddelíme časť, v ktorej sú väčšie kusy zemiakov a rozmixujeme ponorným mixérom a opäť zmiešame a podávame, na tanieri ozdobíme vňaťou. (Keď som ju prvý raz pripravovala, nemala som mixér a aj tak bola chutná.)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu