Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami

erikapasinska - fotkaerikapasinska, 16. júna 2016

Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam v tomto recepte.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

160 g
2 ks
1 ks
2 ks
1 ks
180 g
1 PL
1 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hranolky, opražíme ich na rozpálenom oleji, trochu osolíme.

  2. 2

    Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme jačmenný slad, horčicu, lahôdkové droždie, tofu nakrájané na kocky a hrnček vývaru alebo vody. Chvíľu prehrejeme a rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a doplníme vodu. Keď je omáčka hotová pridáme uvarený cícer a prehrejeme.

  3. 3

    K tejto dobrote som si dala uvarené pšeno (po uvarení ho môžete dať do nejakej formy a keď vychladne, drží tvar) a čerstvý šalát.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Tvoje jedlo by mi chutilo. Uvidíme, či a kedy príde na rad, strukoviny som dlhšie nejedla, ale ani by som teraz nemala. Každopádne, ukladám si do KK, aby sa mi recept nezapatrošil.

Pridaj komentár k receptu: