Cícer v horčicovej omáčke so zeleninovými hranolkami
Autor receptu: erikapasinska
Milujem cícer na všetky spôsoby. Dá sa z neho urobiť nátierka, omáčka alebo ho môžete pripraviť tak, ako uvádzam
v tomto recepte.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na hranolky, opražíme ich na rozpálenom oleji, trochu osolíme.
- Cibuľu orestujeme na oleji, pridáme jačmenný slad, horčicu, lahôdkové droždie, tofu nakrájané na kocky a hrnček vývaru alebo vody. Chvíľu prehrejeme a rozmixujeme. Podľa potreby dochutíme a doplníme vodu. Keď je omáčka hotová pridáme uvarený cícer a prehrejeme.
- K tejto dobrote som si dala uvarené pšeno (po uvarení ho môžete dať do nejakej formy a keď vychladne, drží tvar) a čerstvý šalát.