Cícer so zeleninou, šampiňónmi, marhuľami fotorecept

janger - fotkajanger, 3. mája 2014
Cícer so zeleninou, šampiňónmi, marhuľami (fotorecept)
Foto: janger

Chutne, vonave jedlo...

2-3
porcie

Suroviny

16 PL
1 ks
1 ks
2 strúčiky
250 g
10 ks
2 PL
2 ČL
2 ČL
1 ČL
400 g z konzervy
200 ml




Postup

  1. 1

    Uvarime (vopred namoceny cicer). Mozeme pouzit aj cicer konzervovany. Ja som uvarila priblizne 500g sucheho ciceru. Na toto jedlo som ho vsak nepouzila vsetok. Cast som dala do tekvicovej polievky ako napln. Aj v nej chutil vyborne.

  2. 2

    Do panvice dame 1PL oleja a oprazime na kusky pokrajany baklazan.

    Cícer so zeleninou, šampiňónmi, marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do druhej panvice dame 1PL oleja. Poprazime pokrajanu cibulu, cesnak, sampinony, prekrojene susene marhule a vsetky koreniny.

    Cícer so zeleninou, šampiňónmi, marhuľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridame pasirovane paradajky a zeleninovy vyvar. Par minut to povarime. Potom pridame do toho baklazan a este to vsetko spolu podusime priblizne 10 minut. Podla chuti posolime.

    Cícer so zeleninou, šampiňónmi, marhuľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mozeme podavat. Pripadne prizdobime nejakou vnatou. Ak vyskusate, prajem dobru chut.

Diskusia k receptu

tiginko
všetko sa mi páči v tejto kombinácii, ale marhule?? Bojím, bojím.... :-)
janger
@tiginko , vobec sa neboj ;-). Chuti to dobre. A recept mam z Centra zdraveho stravovania, takze nic sa ti nestane :-))).
daguska
Velmi zaujímavé,vyskúsam.Nemám nic proti tým suseným marhuliam.Verím,ze je to chutné jedlo.Jedli sme dusené hovädzie s datlami a bolo to skvelé.Arabská kuchyña má mnozstvo jedál s ovocím.
frezia68
Tiež ma prekvapili marhule,ale asi treba vyskúšať.Na cícer som ešte nezvykla,ale ukladám,nech nezabudnem :-)
monzet
Tak ďalší perfektný recept s cícerom!Urobím,a to veľmi skoro,len čo dokúpim baklažán...
kukulienka71
@janger ,krásne naservírované,ten tanier sa mi veľmi páči,pasuje farebne k obsahu,aj vzorka je podobná:-) cícer zatiaľ len mletý mi chutí,zakamuflovaný v koláči,ale nepochybujem,že tvoje jedlo je pochúťka a veľmi prospešná!
janger
@frezia68 , dakujem. Ja mam cicer oblubeny tiez len nedavno, posledne roky. Je moc chutny a zdravy. Skus niekedy aj s tymi marhulami, uvidis, ze sa ti bude pacit. Ja tiez niekedy pozeram na niektore recepty, ked sa mi zdaju trosku nezvykle. A fakt treba vyskusat, casto objavis nove chute :-). @monzet , dakujem, cicer ci uz konzervovany, alebo si uvar... Da sa vyuzit na mnohe sposoby. Aj v tej polievke tekvicovej bol vyborny. @kukulienka , dakujem ti pekne za pochvalu, aj za pochvalu taniera. No tak ti poviem, ja rada chodim na blsie trhy, mam tak nazbierane rozne taniere, hrnceky (muz uz niekedy frfle, ze kam to vsetko dame, hahaha) a niekedy vytiahnem kvoli fotke nejaky farebnejsi tanier :-). Moj zakladny servis, ktory najviac pouzivam je cisto biely...@terinka55 , aj tebe dakujem :-). Prajem vsetkym pekny den :-).
53007_1395877119 - profilový obrázok
grg
grg
akurát sa chystám vyskúšať cícer :) tento vyzerá skvelo!:))
frezia
Velmi zaujimave, pekne naservirovane jedlo. Coskoro vyskusam.
kukulienka71
@janger ,v zahraničí je viac možností dostať sa za lacný peniaz k pekným veciam,minule sme s manželom v CH navštívili Caritas,tam mali tiež veľký výber použitých ale veľmi pekných a skoro nových riadov,ja som si navyberala až-až,len sme to nevedeli vziať,tak sa tam hádam manžel pre to vráti:-)Peknú nedeľu aj tebe!
safran
inšpiratívne... rozhodne vyskúšam, všetko s cícerom je skvelé, pre toho, kto si ho obľúbil, na sušené marhule som naozaj zvedavá, vedia v jedle (aj mäsovom) milo prekvapiť :-)
janger
@grg , dakujem, ak niekedy vyskusas, daj vediet...Som zvedava, ako to chuti inym :-). @frezia , aj tebe dakujem za komentik :-). @kukulienka , no tu su blsie trhy, obchody velmi popularne. Blsie trhy sa organizuju na rozne dobrocinne ucely. Tak jednorazovo...Ale su aj normalne obchody, trvale. A clovek len otvara oci, co tam vsetko maju. Taky student si normalne moze zariadit celu domacnost. Ja som si uz neraz kupila peknu kucharsku knihu, rimsky (original) hrniec, mozno raz pouzity, takmer uplne novu, vybornu 'neposkvrnenu' panvicu. Zbieram urcity druh starsieho priboru, tak sem tam si tam nejaky kus najdem na doplnenie. Su aj take vymenne obchody, ze nieco, co ty uz nepotrebujes, prinesies a vyberies si nieco, co sa tebe zide. Dost sa to tu aj propaguje, lebo inak konci strasne moc este vybornych veci na brehu odpadkov. Tak ak pojdes zase do CH, alebo manzel, dufam, ze sa podari nieco pekne vybrat :-). @safran , tak ja som si cicer fakt oblubila. Ale takmer vsetky strukoviny mam rada. Dakujem za pristavenie pri mojom recepte :-). @rusaliena , dakujem. Das vediet, ci chutilo? Som zvedava :-).
afataga
vidim, ze nie som sama, koho zaskocili tie marhule, ale poznam aj divokejsie kombinacie :-), no asi len treba vyskusat, lebo si neviem tu chut predstavit, ale vyzera to dobre
eviana
Viem si predstaviť, že marhule tomu dajú jemnú pikantnosť a jemnosť... páči sa mi to, krásne zakomponovaný cícer :) Janielka, veľmi chválim :)
alex37
určite vyskúšam, som však "konzerva", ťažko bude, ale risknem aj tie marhuleeee :-) :-) :-)
danda3
Janka, aj som Ti už dávno chcela napísať, že som robila toto Tvoje chutné jedlo ešte v septembri. Syn mi doniesol baklažán a a ujo Google mi vyhodil medzi inými aj Tvoj recept, nemá chybu, akurát som nedala tie marhule, ale nie preto, že by som bola konzervatívna a bránila sa novým veciam, jednocho preto, že nerada miešam zeleninu s ovocím. Určite som nerobila naposlaedy.♥
janger
@darinka , ano? No to sa tesim :-). Dakujem ti za milu spravu. Som presvedcena, ze by ti chutilo aj s marhulkami, no ale ved vsetci mame nejake tie svoje chutky a zvyky. To nevadi :-)...Pozdravujem.
monty469
Cícer mám rada,tento receptík vyskúšam.Určite to je dobrotka a tie marhule, zaujímavý nápad
hanis
Díky za recept, už jsem vařila 2x a moji vegetariáni byli nadšení! Moc dobré....
janger
@Hanis (12.1.2018 07:57)

Prepac, @hanis , ze tak neskoro reagujem, nevedela som o tvojom komente. Dnes som recept otvorila, lebo ho chcem pripravit a vidim tvoju reakciu...Dakujem ti za spravu, som velmi rada, ze chutilo :-).
hanis
Milá Janger, píšu jen, že opět na přání návštěvy připravuji :). Tento recept nemá chybu, s meruňkami to má nádhernou chuťovou koncovku "umami". Ještě jednou děkuji za úžasný recept!
janger
@Hanis (2.8.2018 07:12)

Prepac, @hanis , zase presne tak, ako minule, otvorila som si nahodou tento svoj recept, lebo ho chcem znovu spravit....
Nevedela som o tvojej sprave, pretoze mi vobec nechodia do mailu notifikacie o komentaroch k mojim receptom.
Takze ak to budes nahodou citat, tak ti dakujem za tvoj mily komentar a som velmi rada, ze ti toto jedlo chuti :-).