Foto: arielocka
Tento recept som našla na FB a vylepšila ho podľa vlastnej chuti. Je to veľmi jednoduché, rýchle, chutné (a vegan) :)
tepelná úprava
Postup
-
1
V teflonovom woku alebo hrnci zohrejeme primerané množstvo oleja (ja používam kokosový, ale môže byť aj iný, olivový neodporúčam). Na rozohriatom oleji osmažíme jednu veľkú cibuľu a 2-3 strúčiky cesnaku podľa chuti. Necháme osmažiť cca 5 minút.
- 2
Pridáme lyžicu korenia garam masala (dôležité korenie, dodáva jedlu špecifickú chuť, môže ho byť aj viac ja dávam 1 a pol lyžice), lyžičku kurkumy, chvíľu osmažíme a pridáme na kocky nakrájané tofu (údené, biele, lahôdkové podľa chuti). Potom priadáme cícer bez nálevu, kokosové mlieko z konzervy tak aby bola zmes takmer úplne ponorená v mlieku.
- 3
Na hrniec/wok dáme pokrievku, stlmíme šporák na nižšiu teplotu a necháme variť cca 10-15 minút (cícer z konzervy rýchlo mäkne). Potom hrniec odokryjeme a necháme variť ešte 3-4 minutky aby sa vyparila prebytočná voda a aby omáčka zhustla. Nakoniec osolíme a okoreníme podľa chuti. Podávame s obyčajnou ryžou, prípadne basmati alebo jasmínovou ryžou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
len pre mna bez kokosoveho mlieka - neviem mu prist na chut
@micanela dakujem, s obycajnym som to este neskusala, ja zboznujem chut a vonu :) ale hadam je to dobre aj s obycajnym