Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme.
- 2
Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky narežeme do kríža, sparíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
- 3
Na oleji si speníme cibuľu.
- 4
Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty.
- 5
Pridáme šafran. Mala by ho byť veľa štipka. V tom vrecúšku ho však bolo tak málo, že som "falšovala" a pridala som aj lístky nechtíka lekárskeho.
- 6
Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, soľ a premiešame.
- 7
Zalejeme nesoleným vývarom z koreňovej zeleniny.
- 8
Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryte, aby sa omáčka zredukovala. Ja som varila len pod pokrievkou s malým otvorom, cez ktorý uniká para.
- 9
Pripravíme si hlivu. Mala som ustricovú aj kráľovskú.
- 10
Hlivu rozoberieme na menšie kusy, nakrájame na plátky a pokvapkáme olejom (použila som olej ochutený cesnakom).
- 11
Na grilovacej panvici hlivu ugrilujeme z oboch strán. Ugrilovanú hlivu osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s cícerom, posypané koriandrovou vňaťou.
- 12
Inšpiroval ma tento recept: http://herbivoracious.com/2012/06/saffron-chickpea-stew-with-grilled-porcini-mushroom-recipe.html
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jedlehouby.cz/?page=eshop&action=detail&id=87...
Recept je skvely, samozrejme ! :-)