Cícer s grilovanou hlivou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 14. augusta 2012

Suroviny

1 a 1/2 hrnčeka, suchý
5 ks, malá
3 strúčiky
4 ks, malé
350 ml




Postup

  1. 1

    Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme.

  2. 2

    Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky narežeme do kríža, sparíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oleji si speníme cibuľu.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme šafran. Mala by ho byť veľa štipka. V tom vrecúšku ho však bolo tak málo, že som "falšovala" a pridala som aj lístky nechtíka lekárskeho.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, soľ a premiešame.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme nesoleným vývarom z koreňovej zeleniny.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryte, aby sa omáčka zredukovala. Ja som varila len pod pokrievkou s malým otvorom, cez ktorý uniká para.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravíme si hlivu. Mala som ustricovú aj kráľovskú.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Hlivu rozoberieme na menšie kusy, nakrájame na plátky a pokvapkáme olejom (použila som olej ochutený cesnakom).

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Na grilovacej panvici hlivu ugrilujeme z oboch strán. Ugrilovanú hlivu osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s cícerom, posypané koriandrovou vňaťou.

    Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Inšpiroval ma tento recept: http://herbivoracious.com/2012/06/saffron-chickpea-stew-with-grilled-porcini-mushroom-recipe.html

Diskusia k receptu

modrykamen
Tak tomuto sa povie moderný, racionálny a chutný recept. Človek sa učí celý život. Cícer a huby sú moje a ak sú ešte spolu skombinované, tak je to bomba.
marikafil
super, toto určite vyskúšam - už aj ide do mojej KK. vďaka za recept.
medovnicek
ako som si pozrela fotografiu, tak som si povedala, že akú krásnu farbu má ten cícer, zrejme jej pomohol aj ten šafrán, jedlo bolo určite výborné
gabriele
@safran dobre, ze si vytiahla na svetlo bozie tento vyborny recept :)... mam slamove vrece naockovane hlivou...uz je pekne prerastene podhubim...tak sa tesim na hlivovu urodu a na vyskusanie tohto receptu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia