Cícer s grilovanou hlivou (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Postup
- Cícer si deň vopred namočíme. Na druhý deň ho uvaríme.
- Pripravíme si ostatne suroviny. Paradajky narežeme do kríža, sparíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno.
- Na oleji si speníme cibuľu.
- Pridáme cesnak a popražíme 2-3 minúty.
- Pridáme šafran. Mala by ho byť veľa štipka. V tom vrecúšku ho však bolo tak málo, že som "falšovala" a pridala som aj lístky nechtíka lekárskeho.
- Do panvice pridáme paradajky a popražíme ďalších 5 minút. Potom pridáme lyžičku mletej papriky, soľ a premiešame.
- Zalejeme nesoleným vývarom z koreňovej zeleniny.
- Pridáme uvarený cícer. Prikryjeme pokrievkou a varíme na miernom ohni cca 10 minút. Ak treba, pár minút povaríme odokryte, aby sa omáčka zredukovala. Ja som varila len pod pokrievkou s malým otvorom, cez ktorý uniká para.
- Pripravíme si hlivu. Mala som ustricovú aj kráľovskú.
- Hlivu rozoberieme na menšie kusy, nakrájame na plátky a pokvapkáme olejom (použila som olej ochutený cesnakom).
- Na grilovacej panvici hlivu ugrilujeme z oboch strán. Ugrilovanú hlivu osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Podávame s cícerom, posypané koriandrovou vňaťou.
- Inšpiroval ma tento recept: http://herbivoracious.com/2012/06/saffron-chickpea-stew-with-grilled-porcini-mushroom-recipe.html