Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom

Autor receptu: dada777

Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii. Ja som použila pohánkový tvaroh a jogurt, ale recept je možné pripraviť aj s kravským tvarohom a jogurtom, ale potom už nie je samozrejme bezmliečny. Takto som ho pripravila ja...

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. K vykysnutému kvásku pridáme ostatné suroviny a zamiesime si cesto, ktoré dáme na plech a necháme ho kysnúť.
  2. Počas kysnutia cesta si cibule nakrájame na polokolieska a podusíme ich na oleji. Počas dusenia pridáme kryštálový cukor a soľ. Podusenú cibuľu si necháme vychladnúť a pripravíme si zálievku na cibuľku. Zmiešame pohánkový tvaroh s rastlinným jogurtom a dochutíme soľou.
  3. Na podkysnuté cesto navrstvíme podusenú cibuľku a postupne polievkovou lyžicou ju zalievame tvarohovo - jogurtovou zálievkou. Napokon na vrch slaného koláča dáme kúsky šunky alebo zvyšky pokrájaného pečeného mäsa. Samozrejme kto chce, tak dá slaninku. Ale potom to už nie je diétne.
  4. Pečieme na 180°C asi 30 minút.