Cibuľový koláč s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Tento slaný koláč je pripravený bez mlieka. Je vhodný pri bezmliečnej diéte i laktózovej intolerancii. Ja som použila pohánkový tvaroh a jogurt, ale recept je možné pripraviť aj s kravským tvarohom a jogurtom, ale potom už nie je samozrejme bezmliečny.
Takto som ho pripravila ja...
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- K vykysnutému kvásku pridáme ostatné suroviny a zamiesime si cesto, ktoré dáme na plech a necháme ho kysnúť.
- Počas kysnutia cesta si cibule nakrájame na polokolieska a podusíme ich na oleji. Počas dusenia pridáme kryštálový cukor a soľ. Podusenú cibuľu si necháme vychladnúť a pripravíme si zálievku na cibuľku. Zmiešame pohánkový tvaroh s rastlinným jogurtom a dochutíme soľou.
- Na podkysnuté cesto navrstvíme podusenú cibuľku a postupne polievkovou lyžicou ju zalievame tvarohovo - jogurtovou zálievkou. Napokon na vrch slaného koláča dáme kúsky šunky alebo zvyšky pokrájaného pečeného mäsa. Samozrejme kto chce, tak dá slaninku. Ale potom to už nie je diétne.
- Pečieme na 180°C asi 30 minút.