Cibuľové zemiaky na bielom víne (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Pred dvoma dňami som v našom malom Köpenicku naďabila na ešte menšie kníhkupectvo, v ktorom som našla poklad. Odniesla som si odtiaľ knihu VEGAN KOCHEN So klappt die Umstellung. Z vegánskych kníh bývam sklamaná, pretože mladí švárni kuchári si z nich často robia fotoalbum seba samých... sem-tam dajú dokonca aj recept. :) Táto je plná krásnych receptov, keď už fotky, tak jedla - a toto je prvý, ktorý som skúsila.

2
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozpustíme si maslo na panvici a opražíme na ňom na malé kúsky pokrájané zemiaky, spolu s na hrubo pokrájanou cibuľou a pórom, všetko osolíme. Oprážame zo 10 minút, kým zelenina chytí farbu.
  2. Potom ju podlejeme zmesou vína a zeleninového vývaru, prikryjeme pokrievkou a varíme 20 minút.
  3. Po 20 minútach pokrievku odložíme, prilejeme mlieko (ja som dala sójové, ktoré má pre mňa zľahka orieškovú chuť) a odokryté varíme, kým sa tekutina vyvarí.
  4. Potom dochutíme muškátovým orieškom, prípadne ešte osolíme.
  5. Podávame posypané bylinkami, napríklad pažítkou. Dobrú chuť.