Len tak pod zub.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Z 1PL múky, vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme kvások, soľ, olej, vajce a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.
- 2
Pripravíme plnku: Na rozohriatom oleji opečieme na malé kocky pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme rascu, podľa potreby osolíme a zmes necháme vychladnúť.
- 3
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm a s pohárom vykrajujeme koláčiky s priemerom 6-7cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Dnom menšieho pohára urobíme do koláča jamky, ktoré naplníme cibuľovou plnkou.
- 4
Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu