Cibuľové koláčiky

petka2708 - fotkapetka2708, 27. augusta 2012

Len tak pod zub.

30 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
30 g
1 PL
100 ml
100 ml
1 ks
Plnka:
250 g
200 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z 1PL múky, vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do misy dáme múku, pridáme kvások, soľ, olej, vajce a vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

  2. 2

    Pripravíme plnku: Na rozohriatom oleji opečieme na malé kocky pokrájanú slaninu a cibuľu. Pridáme rascu, podľa potreby osolíme a zmes necháme vychladnúť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm a s pohárom vykrajujeme koláčiky s priemerom 6-7cm. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Dnom menšieho pohára urobíme do koláča jamky, ktoré naplníme cibuľovou plnkou.

  4. 4

    Okraje potrieme rozšľahaným vajcom. Vo vyhriatej rúre pečieme pri teplote 200°C približne 15 minút.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
je to vyborne noazaj :) a ak sa nepáči tá plnka alebo chceš skúsiť niečo iné, robila som to aj ako take malé pizza chlebíky. Som to normálne obložila sunkou a syrom a tak podla chuti. Ale keď sa to nezje čerstvé do druhého dňa to trošku obschne a už to nie je ono.

Pridaj komentár k receptu: