Cibuľová polievka
Autor receptu: beata123
Je to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Po prezretí viacerých receptov na klasické
alebo neklasické cibuľnačky či cibuľové polievky, som si z každej niečo vzala a spravila som
to podľa seba! :) A tu je recept.
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny si pripravíme. Najprv si nakrájame cibuľu na kolieska, príp. polkolieska.
- Na masle, príp. na oleji dáme pražiť cibuľu. Keďže jej máme viac, je možné, že to bude trvať dlhšie, keď sa nám chvíľu popraží a zmäkne, posypeme ju po vrchu cukrom, aby krajšie skaramelizovala.
- Keď je pekne zlatistá, prilejeme 1 dcl vínka a chvíľku podusíme. Následne ju zalejeme hovädzím vývarom, príp. bujónom a počkáme, kým sa začne variť.
- Keď sa dovarí, odstavíme ju a dochutíme. Samozrejme soľou, čiernym korením a najmä tymiánom, či už čerstvým alebo sušeným.
- Do polievky sa výborne hodia moje obľúbené krutónky (opečieme chlebík na suchej panvici) a postrúhaný syr jej dodá výbornú chuť.