Cibuľová polievka

Autor receptu: beata123

Je to veľmi jednoduchá, chutná a lacná polievka. Po prezretí viacerých receptov na klasické alebo neklasické cibuľnačky či cibuľové polievky, som si z každej niečo vzala a spravila som to podľa seba! :) A tu je recept.

25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Suroviny si pripravíme. Najprv si nakrájame cibuľu na kolieska, príp. polkolieska.
  2. Na masle, príp. na oleji dáme pražiť cibuľu. Keďže jej máme viac, je možné, že to bude trvať dlhšie, keď sa nám chvíľu popraží a zmäkne, posypeme ju po vrchu cukrom, aby krajšie skaramelizovala.
  3. Keď je pekne zlatistá, prilejeme 1 dcl vínka a chvíľku podusíme. Následne ju zalejeme hovädzím vývarom, príp. bujónom a počkáme, kým sa začne variť.
  4. Keď sa dovarí, odstavíme ju a dochutíme. Samozrejme soľou, čiernym korením a najmä tymiánom, či už čerstvým alebo sušeným.
  5. Do polievky sa výborne hodia moje obľúbené krutónky (opečieme chlebík na suchej panvici) a postrúhaný syr jej dodá výbornú chuť.