Cibuľačka s krutónmi

maggi - fotkamaggi, 7. septembra 2013
Cibuľačka s krutónmi
Foto: maggi

Komerčný recept

Suroviny

5 ks
50 g
1 PL
1 ks
2 PL
1 l
2 kocky
100 g (najlepšie ementál)
 na dochutenie
 na dochutenie




Postup

  1. 1

    Cibule nakrájajte na tenké kolieska. V hrnci rozpusťte maslo, prilejte olej a na miernom ohni restujte cibuľku, kým nezíska zlatohnedú farbu (asi 7 až 10 minút). Potom ju poprášte múkou, zamiešajte a ešte minútu restujte.

  2. 2

    Prilejte vodu, osoľte, okoreňte, prihoďte bobkový list a zamiešajte. Uveďte polievku do varu, pridajte kocku hovädzieho bujónu a varte pozvoľna asi 15 minút.

  3. 3

    Pečivo nakrájajte na kocôčky a opečte dozlatista v panvici s olejom.

Diskusia k receptu

elena
My robíme doma podobnú tuto z Varechy "francúzska cibuľová " - tam ide aj deci vína a na koniec kopa cesnaku, je dobrá, môj syn ju ľúbi. A ešte ľúbi "španielsku cesnakovú" - tiež z Varechy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia