Slivkovo-čokoládový lekvár
Slivkovo-čokoládový lekvár

Chutný slivkovo-čokoládový lekvár

bavimapiect - fotkabavimapiect, 6. júla 2021

Pamätám si, ako tento úžasný lekvár robievala moja starká. A ja som si ho ako malá dávala vždy na raňajky pred školou na teplom rožku s maslom a k tomu kvalitná šálka teplého kakaa.? Mňam! Chcem vrátiť ten čas :((

40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
150 g
450 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme, vykôstkujeme a rozkrojíme na polovice.

  2. 2

    Vložíme ich do hrnca, zasypeme cukrom a pridáme rozlámanú horkú čokoládu. Zmes v hrnci varíme až dokým nebude dostatočne hustá.

  3. 3

    Hotovým lekvárom naplníme zaváraninové alebo iné sklenené poháre s viečkom.

  4. 4

    A servírujeme s pečivom, palacinkami, lievancami, či len tak s müsli do jogurtu. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do kategórií:
Slovenská kuchyňa, Na sladko, Džemy a lekváre, Letné, Varené, Zaváraniny

Diskusia k receptu

motyka
Pre mňa je to "novota". Stojí to za vyskúšanie. Mám ale ešte 2 otázky: 1/ nesterilizuje sa ? Ak nie 2/ kde to skladuješ ? Vďaka za odpoveď.
Inak - chválim najma pre deti do domáceho jogurtu a pravdepodobne môže byť aj z iného ovocia. Či ??? Vďaka, za odpovede.
45678
@motyka (8.7.2021 14:29)

Nie som síce autorka receptu, ale už som robila tento čoko - lekvár, použila som ho najmä na palacinky. Nesterilizuje sa, horúce naleje do pohárikov, uzavrieš, po chvíli otočiť hore nohami na 10-15min.potom späť a dat do deky vychladnúť. Potom uložiť bežne na policu. Vydrží aj dva roky, keď sa neskonzumuje. :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha