Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 7. marca 2019 15:00
Ďalšie recepty »
Chumer bukeha - Kuracia pečeň s trhanými cestovinami (videorecept)Foto: tvvarecha

Rómska speváčka Gitana uvarí tradičné rómske jedlo Chumer bukeha, čo je chutná kuracia pečeň s domácimi trhanými cestovinami.

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najskôr si dáme variť vodu na cestoviny. Vodu osolíme a necháme zovrieť.

  2. 2

    Medzitým dáme zohriať panvicu, na ktorú dáme bravčovú masť a pokrájanú cibuľu. Gitana si najradšej krája cibuľku na pásiky, ale môžete podľa svojej ľubovôle.

  3. 3

    Cibuľu trochu opražíme, netreba ju karamelizovať, stačí jemne opražiť. Potom pridáme kuraciu pečeň, restujeme a priebežne miešame. Hotovú pečeň osolíme a okoreníme.

  4. 4

    Cestoviny: Do misky nasypeme polohrubú múku a vylejeme vajíčko. Osolíme a vymiešame cesto. Pomúčime dosku a na nej vyvaľkáme cesto na 2-milimetrovú hrúbku. Do vriacej osolenej vody nahádžeme trhané kúsky cesta.

  5. 5

    Po uvarení trhance scedíme, pridáme ich do panvice k pečeni a premiešame.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist