Chrumkavý pangasius (fotorecept)

Autor receptu: jo

Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento recept.

4
porcie
30 minút
na 210 °C

Postup

  1. Filety umyjeme, osušíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Keďže som použila korenie na ryby, ktoré je slané, nesolila som. Necháme pol hodiny odležať. Strúhanku, múku, mandle, orechy, sézamové semienka a korenie dobre premiešame. Stalo sa, že som nemala doma sézam, použila som drvené slnečnicové semienka.
  2. Plech alebo pekáč vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme olejom. Pangasa obalíme v sypkej zmesi, ktorú dobre popritláčame.
  3. Naukladáme na pekáč a každý kúsok pokropíme lyžicou oleja. Vložíme do rúry vyhriatej na 210 °C a pečieme 20 minút. Po 20 minútach otočíme a pečieme ešte 5-10 minút.
  4. Kým sa rybka pečie, nakrájame uhorky a cibuľu na šalát. V miske rozmiešame jogurt, pochúťkovú smotanu, roztlačený cesnak, tzatziki, soľ, trošku cukru a nasekané bylinky. Zmiešame so zeleninou a šalát je hotový.
  5. Podávame s ľubovoľne upravenými zemiakmi.