Jahodový zákusok

Chrumkavé roládky s jahodovou penou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky a olej vyšľaháme s 2 lyžičkami studenej vody na napenenú konzistenciu (20–30 sekúnd). Potom pridáme múku, cukor, škrob a vymiešame na hladkú penu, aby sa cukor zapracoval. Necháme chladiť 1 hodinu.
  2. Naolejovanou lyžicou cesto roztiahneme na silikónovú podložku na pečenie do tenkých kruhov s priemerom 8–10 cm. Pečieme pri 180 °C asi 10 –12 minút, kým nie sú okraje zlatisté. Ešte teplé upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť.
  3. Jahodová pena: Jahodové pyré dáme zohrievať na miernom ohni, pridáme cukor. Do vlažnej vody dáme vylúhovať želatínu, aby zmäkla. Želatínu vyžmýkame, pridáme do horúceho pyré, rozmiešame a necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme na mierne tuho a po častiach vmiešavame do pyré. Takto pripravenú penu necháme tuhnúť aspoň 2 hodiny, potom ju zľahka premiešame a plníme rolády.