Krekry so syrom

Chrumkavé krekry s kozím syrom

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Krekry: V miske zmiešame múku, soľ, prášok do pečiva, semienka anízu, vodu a olej, vypracujeme cesto. Preložíme na múkou vysypanú drevenú dosku, premiesime a vytvoríme bochníček. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 15 minút odpočívať v chladničke.
  2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm, nožom nakrájame na pásiky, potom na štvorce a tie na trojuholníky. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, kým nezačnú zlatnúť. Necháme vychladnúť.
  4. V miske zmiešame kozí syr, cmar, olej, soľ a mleté čierne korenie. Servírujeme v miske, môžeme pokvapkať olivovým olejom a ozdobiť klíčkami, semienkami alebo pažítkou. Podávame s krekrami.