Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z medu a tymianu. Mäso dáme piecť na asi 8-12 minút pri 175-180 °C do rúry.
  2. Cibuľu speníme do zlatista, pridáme tymian, zemiaky uvarené v šupke, čerstvé nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a necháme 5-8 minút redukovať.
  3. Upečené mäso podávame so zemiakmi, prelejeme prírodnou šťavou a ozdobíme šalátom.
  4. Náš tip: K zverine podávame dobré víno. Pre chuťovo výraznejšie úpravy sa hodia staršie ročníky Frankovky.