Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom fotorecept

Tibor Samaranský
šéfkuchár resortu Drevenice v Terchovej, 3. februára 2017
Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Vianočka v ,,žemľovke“ chutí lepšie už aj preto, že je sladšia. Okrem toho je však jemnejšia a vláčnejšia ako pečivo.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 135 °C

Suroviny

1 ks
100 g
200 g
2 ks
400 ml
1 KL
3 PL
100 g
50 g
50 g mix

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mascarpone, vajcia, tvaroh, cukor a mlieko rozmixujeme spoločne v mixéri, túto zmes vylejeme do zapekacej nádoby s vyšším okrajom.

    Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vianočku nakrájame na plátky, ktoré postupne namáčame v tvarohovej zmesi a ukladáme do nádoby, kým ju celú nezaplníme.

    Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Navrch rozsypeme sušené ovocie, lyžicou porozdeľujeme džem a nakoniec postrúhame čokoládu. Pečieme v rúre asi 25 minút pri 135 °C. Môžeme podávať na teplo napríklad s karamelovou omáčkou alebo vychladené napríklad na raňajky s pohárom studeného mlieka.

    Chorvátska „žemľovka“ s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
V poslednom čase som robievala "žemľovku" len z vianočky, ale dávno som ju nerobila ( použila som dia vianočku), mala by som vyskúšať aj tento spôsob.....

Pridaj komentár k receptu: