Mirza Ghasemi

2010 - bez fotky2010, 3. januára 2012
Mirza Ghasemi
Foto: 2010

Tento klasicky recept zo severneho regionu Iranu je naozaj len milovnikov cesnaku, ostatny ani nemusia citat dalej, je dobry teply ale aj studeny Zobraziť celý popisTento klasicky recept zo severneho regionu Iranu je naozaj len milovnikov cesnaku, ostatny ani nemusia citat dalej, je dobry teply ale aj studeny ako mezze. Je to taka Perzska ,verzia Baba ghanoush.

30 minut minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
2
1
2




Postup

  1. 1

    Baklazan najlepsie stredne velke dobodame malym nozikom a dame grilovat na otvoreny plamen alebo alebo na grill.Pecieme tak ze baklazan ostane uplne cierny zhoreny zo vsetkych stran do makka. Nechame trochu vychladnut a rozkrojime na polky. Lyzicou vyskarabeme duzinu a este je posekame na male kusky.

  2. 2

    Pripravime si paradajky nakrojime supku dookola a dame do vriacej vody na par minut aby sa nam dali lahsie osupat. nechame trocha vychladnut,osupeme a nakrajame na drobne kusky.

  3. 3

    Pripravime si cesnak jeden! nie strucik ale celu hlavicku ( zalezi od velkosti ja som mal mensiu ),osupeme a nakrajame na drobno a dame zlahka oprazit na olej.

  4. 4

    Do panvice pridame nakrajany opeceny baklazan a osupane nakrajane paradajky. Ochutime sol , mlete cierne korenie a prifarbime pol lyzickou mletej kurkumy. Dusime na nizkom plameni cca 15 minut pokial sa nam zmes nezahusti.( Voda neodpari ). Vmiesame dve vajicka pridame lyzicu posekanej petrzlenovej vnate a chvilu podusime a miesame ako lahku prazenicu.

  5. 5

    Servirujeme s plochym arabskym chlebom, pridame zeleninovu oblohu a pripadne dobry jogurt a podla chute citron.

Diskusia k receptu

eria255
ďakujem za tip....možno niekedy vyskúšam,ale asi len s 1/2dávkou cesnaku:)
porzellanka
@2010 vyborny recept, doteraz som tam nedavala vajicka, vyskusam nabuduce. Ta chut baklazanu a cesnaku.... mnam, uz aby bolo znovu leto.
2010
@porzellanka , ani ja ale s vajickami a este k tomu peceny , je to naozaj vyborna kombinacia ( o cesnaku ani nehovorim).
bozulka
Veľa receptov mi v poslednej dobe uniklo,ale som rada že tento nie !
zirafninka1
Paci sa mi recept..skusim tu verziu bez vajicok. Len tie to asi drzia pokope, co? Nevadi :)
2010
Pre tych co drzia "low carb diet" nahrada klasickeho zemiakoveho pyre - baklazanove ( smotana , maslo , muskatovy oriesok, sol, korenie , petrzlenova vnat.)


marianne
no ked som ho tu nasla,tak asi ano, z palca si ho hadam nevytiahnem:-DDDDDD si ma pobavil..ale urobila som ten od@pusty tvoj si odlozim na leto...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia