Foto: 2010
Tento klasicky recept zo severneho regionu Iranu je naozaj len milovnikov cesnaku, ostatny ani nemusia citat dalej, je dobry teply ale aj studeny Zobraziť celý popisTento klasicky recept zo severneho regionu Iranu je naozaj len milovnikov cesnaku, ostatny ani nemusia citat dalej, je dobry teply ale aj studeny ako mezze. Je to taka Perzska ,verzia Baba ghanoush.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklazan najlepsie stredne velke dobodame malym nozikom a dame grilovat na otvoreny plamen alebo alebo na grill.Pecieme tak ze baklazan ostane uplne cierny zhoreny zo vsetkych stran do makka. Nechame trochu vychladnut a rozkrojime na polky. Lyzicou vyskarabeme duzinu a este je posekame na male kusky.
- 2
Pripravime si paradajky nakrojime supku dookola a dame do vriacej vody na par minut aby sa nam dali lahsie osupat. nechame trocha vychladnut,osupeme a nakrajame na drobne kusky.
- 3
Pripravime si cesnak jeden! nie strucik ale celu hlavicku ( zalezi od velkosti ja som mal mensiu ),osupeme a nakrajame na drobno a dame zlahka oprazit na olej.
- 4
Do panvice pridame nakrajany opeceny baklazan a osupane nakrajane paradajky. Ochutime sol , mlete cierne korenie a prifarbime pol lyzickou mletej kurkumy. Dusime na nizkom plameni cca 15 minut pokial sa nam zmes nezahusti.( Voda neodpari ). Vmiesame dve vajicka pridame lyzicu posekanej petrzlenovej vnate a chvilu podusime a miesame ako lahku prazenicu.
- 5
Servirujeme s plochym arabskym chlebom, pridame zeleninovu oblohu a pripadne dobry jogurt a podla chute citron.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu