/ 990. stránka receptov

  • Recept bez obrázku

    Zapekaný baklažán

    Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby sme baklažán neprerezali.

  • Recept bez obrázku

    Jarabice po burgundsky

    Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Divá kačica na víne

    Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme, pomúčime, vložíme ju do kastróla ku slanine a opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Srnčie predné mäso

    Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút. Slaninu pokrájame, v hlbokom kastróle ju rozpustíme, pridáme aj polovicu masla a vložíme mäso. Podlejeme vínom, pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Plnený králik

    Šampiňóny s petržlenovou vňaťou podusíme na masle.

  • Recept bez obrázku

    Králik po provensálsky

    Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.

  • Recept bez obrázku

    Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)

    Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, tekvicu a cuketu naporciujeme na veľké kúsky. Arašidový olej zohrejeme a dusíme na ňom mäso do svetlohneda.

  • Recept bez obrázku

    Kohút na víne

    Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, vegetu a zalejeme dostatočným množstvom vody, aby voda prekrývala obsah hrnca. Varíme prikryté na miernom ohni, asi 90...

  • Recept bez obrázku

    Kurča s baskickou omáčkou

    Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme.

  • Recept bez obrázku

    Francúzske kurča

    Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme v chladničke.

  • Recept bez obrázku

    Kurča na provensálsky spôsob

    Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme pretlačený cesnak.

  • Recept bez obrázku

    Bourguignon

    Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko naukladáme do misky (najlepšie do kameninového hrnca), striedavo vrstvu cibule, mäsa a mrkvy. Celé to zalejeme vínom a pridáme...

  • Recept bez obrázku

    Francúzska roštenka

    Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme.

  • Recept bez obrázku

    Plnené bravčové kotlety s jablkami

    Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, soľ, mleté čierne korenie).

  • Recept bez obrázku

    Parížske rezne

    Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich. Vyberieme z vrecka, osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Rybí koláč s paradajkami

    Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť, pridáme soľ a rozmrazené filety, 3 minúty povaríme a scedíme. Rybie mäso necháme vychladnúť a spolu so sardelami pokrájame...

  • Recept bez obrázku

    Guláš z kapra

    Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky, rajčiny rozkrojíme na osminky.

  • Recept bez obrázku

    Rybacie soté

    Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, na dlhšie rezance pokrájanú hlávkovú kapustu a horčicu.

  • Recept bez obrázku

    Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou

    Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu na ňom za stáleho miešania opekáme asi 3 minúty. Osolíme, okoreníme a prisladíme.

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé na zelenine

    Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme asi 5 minút. Potom pridáme rascu, kečup, strúhaný syr a krátko spolu zapečieme.

TV Varecha TV Varecha logo
Inšpirácie z nových receptov
TOPlist