Foto: pusta
Tento recept je z TV paprika od Roberta Bedeho, ide o zdravý chutný chlieb s kapiou a koreninami. Recept som máličko upravila.
porcia
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Papriku kápiu som pokrájala na malé kocky o hrane asi 3 mm.
-
2
Kukuričnú múku som nasypala do misy, pridala som soľ, sóda bicarbonu, sladkú a štipľavú mletú červenú papriku, mletú rascu, čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu premiešala,...
-
3
..do jamky v múke som nadrobila droždie, posypala som ho cukrom,...
-
4
...zaliala som ho vlažným mliekom a nechala vykysnúť kvások - asi 15 minút.
-
5
Ked kvások vykysol, pridala som vajcia, presypala múkou,...
-
6
...pridala som maslo pokrájané na kocky,...
-
7
...domáci biely hustý jogurt,...
-
8
...pokrájanú čerstvú kápiu na kocky ...
-
9
...a všetko som spracovala rukami na stredne husté hladké cesto,...
-
10
...ktoré som dala do formy na biskupský chlebíček, vystlaný pečiacim papierom...
-
11
...a nechala som ho vykysnúť na teple prikryté čistou utierkou - asi 45 minút.
-
12
Chlieb som piekla v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C 40 minút, ihned som ho vyklopila z formy a nechala som ho vychladnúť na mriežke.
-
13
Prierez chlebom - ide o zdravý chutný chlieb z kukuričnej múky s kápiou a koreninami, ktorý je vhodný pre bezlepkových, diabetikov, vegetariánov i zdravých, výborný na raňajky s maslom alebo chutnou nátierkou, tiež ako príloha k rôznym polievkam na kyslo a gulášom či šalátom.
-
14
Chlieb som pokrájala na krajce asi o hrúbke 1 cm, podávala som na raňajky.
Diskusia k receptu