Chlieb z kukuričnej múky s kapiou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Tento recept je z TV paprika od Roberta Bedeho, ide o zdravý chutný chlieb s kapiou a
koreninami. Recept som máličko upravila.
1 chlieb porcia |
60 minút príprava |
40 minút na 190 °C |
Postup
- Papriku kápiu som pokrájala na malé kocky o hrane asi 3 mm.
- Kukuričnú múku som nasypala do misy, pridala som soľ, sóda bicarbonu, sladkú a štipľavú mletú červenú papriku, mletú rascu, čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu premiešala,...
- ..do jamky v múke som nadrobila droždie, posypala som ho cukrom,...
- ...zaliala som ho vlažným mliekom a nechala vykysnúť kvások - asi 15 minút.
- Ked kvások vykysol, pridala som vajcia, presypala múkou,...
- ...pridala som maslo pokrájané na kocky,...
- ...domáci biely hustý jogurt,...
- ...pokrájanú čerstvú kápiu na kocky ...
- ...a všetko som spracovala rukami na stredne husté hladké cesto,...
- ...ktoré som dala do formy na biskupský chlebíček, vystlaný pečiacim papierom...
- ...a nechala som ho vykysnúť na teple prikryté čistou utierkou - asi 45 minút.
- Chlieb som piekla v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C 40 minút, ihned som ho vyklopila z formy a nechala som ho vychladnúť na mriežke.
- Prierez chlebom - ide o zdravý chutný chlieb z kukuričnej múky s kápiou a koreninami, ktorý je vhodný pre bezlepkových, diabetikov, vegetariánov i zdravých, výborný na raňajky s maslom alebo chutnou nátierkou, tiež ako príloha k rôznym polievkam na kyslo a gulášom či šalátom.
- Chlieb som pokrájala na krajce asi o hrúbke 1 cm, podávala som na raňajky.