Chlieb s cesnakom, rozmarínom a olivami
Vladimír Morochovič
nezávislý šéfkuchár, 24. novembra 2014
nezávislý šéfkuchár, 24. novembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
255 ml |
|
2,5 PL |
|
3 ČL |
|
2 ČL |
|
480 g (podľa vlastného výberu) |
|
1 ČL alebo 1/2 kocky čerstvého |
|
120 g |
|
3 strúčiky nastrúhaný na jemno |
|
1 ČL mladý pokrájaný na drobno |
|
Postup
-
1
Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy nasypeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.
- 2
Potom pridáme olivový olej, na veľmi jemno posekané rozmarínové lístky bez drevnatej stopky, zelené olivy a najemno nastrúhaný cesnak. Vypracujeme nelepivé cesto.
- 3
Cesto prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť aspoň 45 minút. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý položíme cesto. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.
- 4
Chlieb pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C. Tvar chleba určíme podľa toho, ako cesto na plech uložíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu