Chlebík od Ikušky

Autor receptu: mracik9

Chleba pečiem dávno pradávno,ale tento nám chutil veľmi,asi preto že je od mojej dcéry,ďakujem.

10
porcií
120 minút
príprava
45 minút
na 180až 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Postup: všetko dáme do pekárničky tak ako je napísané (voda, olej, ...) na funkciu cesto. Trvá hodinu a pol. Po hodine cesto vyberieme z pekárničky a dáme na pomučenu dosku. Rukami povyťahujeme cesto do strán a zložíme ako obálku. Necháme podkysnúť prikryte handrou 20 minút.
  2. Ešte raz to zopakujeme ale už si cesto položíme na plech. Zakryjeme a necháme 20 minút nakysnúť. Medzi tým si zapneme pec na 220oC.Dcéra mi prízvukovala,že musím dodržať celý postup,riadok po riadku.A stálo to zato.
  3. Vykysnutý chlebík pečieme pri 220oC - 20 min, potom stiahneme na 180oC a pečieme ďalších 25 minút. Ak sa nám kôrka zdá tmavá, tak tých druhých 25 min môžeme chlebík prikryť alobalom a môžme ho počas pečenia natrieť slanou vodou.Je fantastický,len vyskúšať.