Zemiakové čipsy

Chipsy

Autor receptu: moznodobremoznozle

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky osupeme, umyjeme a nakrajame na rovnake kruzky zhruba 2 mm hrube. Na rozpalenom oleji zemiakove kruzky vysmazime. Ked budu zemiaky skoro hotove, vytiahneme ich a nechame odkvapkat od oleja. Ja to robim tak, ze ich dam do misy vystlanej papierom na pecenie. Medzitym vyhrejeme ruru na 180 °C.
  2. Odkvapkane zemiaky osolime a okorenime. Pripravime si plech, ktory potrieme olejom. Poukladame kruzky. Pecieme do zlatohneda zhruba 15 minut.
  3. Upecene kruzky vyberieme do misy a jemne dochutime zmesou korenin. Mojou variantou byva suseny cesnak a udena mleta paprika.
  4. Na uplny zaver posypeme posekanou cerstvou vnatkou.