Foto: frezia68
Viem,viem,čím zdravšie tým menej chutné,aspoň niekedy aj pre mňa.Ale dá sa aj takto :-)
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Zemiaky podľa množstva konzumentov olúpem,umyjem,nakrájam...
-
2
...premyjem v studenej vode 3x ,aby som ich zbavila škrobu,dám na sitko odkvapkať, poutieram v utierke,dám na väčšiu misu,trocha osolím,premiešam,niekedy pridám rascu ,rovnomerne rozložím na plech s pečiacim papierom a dám do vyhriatej rúry na 210 °C. Sledujem farbu,ak už ružovejú,otočím....
-
3
...a ak nespálim,o chvíľu degustujem.V oleji vyprážené mi chutia viac,ale aj zdravšia varianta sa dá vychutnať.Môžu sa pokvapkať ochuteným bylinkovým maslom,či olivovým olejom.
-
4
Včera som bola v Poprade a posielam Vám túto fotku prekrásnych Tatier s nádhernou modrou oblohou.
-
5
A ešte blednúci mesiac,ustupujúci nádhernému dňu s modrou oblohou a také dni želám aj vám,tak krásne babie leto :-)
Diskusia k receptu