Chilli kapustnica (fotorecept)

Autor receptu: thechillidoctor

Blížia sa Vianoce a keďže ešte vonku nie je sneh, tak sme si navodili vianočnú náladu výbornou chilli kapustnicou. Troška sú pozmenené ingrediencie a predsa tradičná chuť :)

Postup

  1. Ako to už mám vo zvyku, pripravila som si všetky suroviny dopredu.
  2. Najemno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji do sklovita. Pridáme pokrájané bravčové pliecko a opražíme.
  3. Keď bude mäsko zatiahnuté pridáme korenie - mletú papriku, gulášové korenie, chipotle granule, čierne korenie a dobre premiešame.
  4. Keď sme to dobre premiešali, pridáme kapustu ( ak nie je veľmi kyslá, môžeme priliať aj šťavu). Podlejeme vodou a privedieme do varu. Postupne pridáme papričku Ancho, sušené hríby, nakrájanú klobásku. Za občasného miešania varíme do mäkka.
  5. Keď je už mäsko mäkke vyberieme papričku Ancho. Ona sa nerozpadne, len celá zmäkne. Takže sa dá krásne vybrať. Kapustnicu môžete ešte podľa potreby dochutiť.
  6. A môžeme podávať výbornú lahodnú kapustnicu. My si zvykneme podľa chuti pridať kyslú smotanu a chrumkavý chlieb.