Chikorita na paprike
Autor receptu: mielikki
Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku.
Obligátny podivný názov je už pre mňa klasikou.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie stehná alebo inú časť kurčaťa, ktorú máme radi, umyjeme a mierne opražíme. Ja som použila masť, lebo mi vyhovuje na tepelnú úpravu, ale ak vám viac vyhovuje niektorý z olejov, nemyslím si, že tým niečo pokazíte.
Môžete pridať nakrájanú cibuľu, ja som si príliš neskoro uvedomila, že žiadnu doma nemám, tak som to varila bez nej.
- Podlejeme vodou a necháme dusiť. Podľa potreby dosolíme.
- Šampiňóny očistíme a nakrájame a pridáme k stehnám.
- Po tom, ako mäso zmäklo a je takmer pripravené, pridáme nakrájanú papriku a čakanku. Nedávame ju tam skôr, lebo by sa zelenina zbytočne rozvarila.
- Keď vidíme, že paprika zmäkla tak, že po kuchyni sa šíri vôňa, ktorá všetkých naokolo uvedie do presvedčenia, že isto varíte lečo, odstavíme.
- Podávame s ryžou.