Chikorita na paprike

Autor receptu: mielikki

Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku. Obligátny podivný názov je už pre mňa klasikou.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie stehná alebo inú časť kurčaťa, ktorú máme radi, umyjeme a mierne opražíme. Ja som použila masť, lebo mi vyhovuje na tepelnú úpravu, ale ak vám viac vyhovuje niektorý z olejov, nemyslím si, že tým niečo pokazíte. Môžete pridať nakrájanú cibuľu, ja som si príliš neskoro uvedomila, že žiadnu doma nemám, tak som to varila bez nej.
  2. Podlejeme vodou a necháme dusiť. Podľa potreby dosolíme.
  3. Šampiňóny očistíme a nakrájame a pridáme k stehnám.
  4. Po tom, ako mäso zmäklo a je takmer pripravené, pridáme nakrájanú papriku a čakanku. Nedávame ju tam skôr, lebo by sa zelenina zbytočne rozvarila.
  5. Keď vidíme, že paprika zmäkla tak, že po kuchyni sa šíri vôňa, ktorá všetkých naokolo uvedie do presvedčenia, že isto varíte lečo, odstavíme.
  6. Podávame s ryžou.