Super chuť. Nepoznáte, že je cheesecake z jogurtu, vrelo odporúčam.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Korpus na cheesecake pripravíme zo sušienok a masla. Maslo rozpustíme a pridáme k nemu rozdrvené sušienky. Hmotu premiešame a natlačíme na dno vymastenej tortovej formy. Takto pripravený korpus dáme na 16 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C.
- 2
Jogurt vymiešame s vajciami, cukrom a zrniečkami vyškrabanými z vanilkového lusku. Pridáme škrob, soľ a spolu rozmixujeme. Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus a necháme piecť 70 minút pri teplote 170 °C. Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom ho dáme na 2 hodiny do chladničky.
- 3
Povrch cheesecaku natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čerstvým ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu