Cheesecake z gréckeho jogurtu

silvika33 - bez fotkysilvika33, 10. januára 2017

Super chuť. Nepoznáte, že je cheesecake z jogurtu, vrelo odporúčam.

8-12
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

24 ks
140 g
1000 g
240 g
 štipka
4 ks
1 ks
2 PL
250 ml
 čerstvé
na vymastenie formy

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus na cheesecake pripravíme zo sušienok a masla. Maslo rozpustíme a pridáme k nemu rozdrvené sušienky. Hmotu premiešame a natlačíme na dno vymastenej tortovej formy. Takto pripravený korpus dáme na 16 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C.

  2. 2

    Jogurt vymiešame s vajciami, cukrom a zrniečkami vyškrabanými z vanilkového lusku. Pridáme škrob, soľ a spolu rozmixujeme. Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus a necháme piecť 70 minút pri teplote 170 °C. Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom ho dáme na 2 hodiny do chladničky.

  3. 3

    Povrch cheesecaku natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Ahojte chyba tam nieje ja som ho robila už veľakrát a naposledy k Vianociam ten čas je správny. Je to veľká masa plnky a pecie sa pomaly na 170 stupňov tak preto tak dlho.

Pridaj komentár k receptu: