Cheesecake z gréckeho jogurtu
Autor receptu: silvika33
Super chuť. Nepoznáte, že je
cheesecake z jogurtu, vrelo
odporúčam.
8-12 porcií |
10 minút príprava |
70 minút na 170 °C |
Postup
- Korpus na cheesecake pripravíme zo sušienok a masla. Maslo rozpustíme a pridáme k nemu rozdrvené sušienky. Hmotu premiešame a natlačíme na dno vymastenej tortovej formy.
Takto pripravený korpus dáme na 16 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C.
- Jogurt vymiešame s vajciami, cukrom a zrniečkami vyškrabanými z vanilkového lusku. Pridáme škrob, soľ a spolu rozmixujeme. Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus a necháme piecť 70 minút pri teplote 170 °C.
Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom ho dáme na 2 hodiny do chladničky.
- Povrch cheesecaku natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čerstvým ovocím.