Cheesecake z gréckeho jogurtu

Autor receptu: silvika33

Super chuť. Nepoznáte, že je cheesecake z jogurtu, vrelo odporúčam.

8-12
porcií
10 minút
príprava
70 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus na cheesecake pripravíme zo sušienok a masla. Maslo rozpustíme a pridáme k nemu rozdrvené sušienky. Hmotu premiešame a natlačíme na dno vymastenej tortovej formy. Takto pripravený korpus dáme na 16 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C.
  2. Jogurt vymiešame s vajciami, cukrom a zrniečkami vyškrabanými z vanilkového lusku. Pridáme škrob, soľ a spolu rozmixujeme. Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus a necháme piecť 70 minút pri teplote 170 °C. Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom ho dáme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Povrch cheesecaku natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čerstvým ovocím.