Cheesecake z gréckeho jogurtu 
	        Autor receptu: silvika33
	         
	        
	        Super chuť. Nepoznáte, že je 
cheesecake z jogurtu, vrelo 
odporúčam.
| 		  
				  	  
				  	8-12 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	70 minút  na 170 °C  | 
Postup
- Korpus na cheesecake pripravíme zo sušienok a masla. Maslo rozpustíme a pridáme k nemu rozdrvené sušienky. Hmotu premiešame a natlačíme na dno vymastenej tortovej formy.
Takto pripravený korpus dáme na 16 minút zapiecť do rúry vyhriatej na 170 °C.
 - Jogurt vymiešame s vajciami, cukrom a zrniečkami vyškrabanými z vanilkového lusku. Pridáme škrob, soľ a spolu rozmixujeme. Plnku nalejeme na predpečený sušienkový korpus a necháme piecť 70 minút pri teplote 170 °C.
Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a potom ho  dáme na 2 hodiny do chladničky.
 - Povrch cheesecaku natrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme čerstvým ovocím.