Cheesecake
Cheesecake s citrónovou príchuťou
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Korpus: Sušienky rozdrvíme a spojíme s roztopeným maslom. Na dno formy s priemerom 26 cm dáme papier na pečenie a boky len nasprejujeme olejom v spreji. Sušienky rovnomerne natlačíme na dno a aj na boky formy. Formu dáme do chladu kým pripravujeme plnku.
- Plnka: V miske vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia a na záver pridáme hladkú múku.
- Plnku nalejeme na pripravený sušienkový korpus a dáme piecť na 150 °C na 40-50 minút. Závisí to samozrejme od rúry.
- Po upečení necháme cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote, polejeme ganache a dáme do chladničky na pár hodín.
- Ganache: Smotanu zohrejeme na platni a necháme v nej roztopiť čokoládu za občasného miešania.