Cestoviny s paradajkovo-cesnakovou omáčkou

Autor receptu: saska3292

Receptov na rajčinové omáčky na cestoviny je veľmi veľa, ale toto je môj najobľúbenejší. Naučil ma ich otec asi tak v 15, je to veľmi jednoduché a rýchle, zvládne to ozaj každý :-))

2
porcie
20-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rajčiny si sparíme pod vriacou vodou a zbavíme šupky. Ošúpané rajčiny, oregano a bazalku (čerstvé alebo sušené), soľ, cesnak, olivový olej a čierne korenie spolu zmixujeme. Ak zrovna nedostať pekné voňavé rajčiny, môžme tam dať asi tak lyžicu kečupu (najlepšie pálivého). V hlbokej panvici si rýchlo speníme trochu cesnaku, prilejeme omáčku a necháme chvíľu prevrieť. Zamiešame do toho cestoviny a podávame so strúhaným parmezánom alebo eidamom :-)