Cestoviny
Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla dodá jedlám úplne inú dimenziu.
4 porcie |
15 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
- Cibuľu a fenikel nakrájame na tenšie mesiačiky a na oleji restujeme asi 5 minút.
- Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu ďalej restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
- Vložíme na kocky nakrájené paradajky, štipku škorice a soľ. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté dusíme 15 minút. Potom odkryjeme a vydusíme šťavu, aby jej nebolo veľa.
- K mäsu so zeleninou pridáme uvarené cestoviny a premiešame.
- Na tanieri posypeme lístkami estragónu.