Cestoviny

Cestoviny s kuracím mäsom a feniklom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Fenikel je krásna a veľmi prospešná zelenina. Väčšina ľudí používa jeho semená, ale hľuza fenikla dodá jedlám úplne inú dimenziu.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme.
  2. Cibuľu a fenikel nakrájame na tenšie mesiačiky a na oleji restujeme asi 5 minút.
  3. Pridáme na kocky nakrájané mäso a spolu ďalej restujeme, kým sa mäso nezatiahne.
  4. Vložíme na kocky nakrájené paradajky, štipku škorice a soľ. Podlejeme asi 1 dl vody a zakryté dusíme 15 minút. Potom odkryjeme a vydusíme šťavu, aby jej nebolo veľa.
  5. K mäsu so zeleninou pridáme uvarené cestoviny a premiešame.
  6. Na tanieri posypeme lístkami estragónu.