Cestoviny s kuracím mäsom

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou

Autor receptu: siuuu

Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som cestoviny doplnila opečenými kúskami kuracieho mäsa, oravskej slaniny a bryndzovou omáčkou. Rýchle a chutné jedlo - čo viac si priať.

2
porcie
10 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, očistíme a pokrájame na menšie kúsky (cca 2x2 cm). Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Slaninu pokrájame na mini kúsky. Postavíme vodu na cestoviny a cestoviny uvaríme aldente.
  2. V osobitnom hrnci zohrejeme smotanu (na varenie alebo na šľahanie - podľa chuti) alebo mlieko. Do teplého pridáme rozdrobenú bryndzu a miešame pokiaľ sa úplne nerozpustí. Ochutíme korením, prípadne aj štipkou soli. Ak je omáčka riedka. môžeme zahustiť štipkou škrobu rozmiešaného v troške vody.
  3. Rozohrejeme panvicu a na oleji orestujeme slaninu, cibuľu a cesnak, pridáme kuracie mäso a opekáme pokiaľ nie je hotové (dĺžka závisí od toho aké mäso použijete - prsia potrebujú menej, stehná viac času - aj od veľkosti kúskov).
  4. Uvarené cestoviny scedíme, pridáme do bryndzovej omáčky, dobre premiešame a naložíme na tanier. Navrch dáme opečené kuracie mäso s cibuľou a slaninou, posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou (ja som použila aj kúsok čerstvej kapie - pretože mám rada farebné jedlo).