Hubové cestoviny
Hubové cestoviny

Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok fotorecept

sracz - fotkasracz, 19. januára 2018
Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept)
Foto: sracz

Variant s tzv. „angel hair = anjelskými vlasmi“, čo sú vlastne niťovky, ale môžete použiť aj iné cestoviny podľa vlastného výberu, obľúbenosti, či chutí! Podobne je to aj s druhom húb. Ja som sa „ako slepé kura k zrnu“, dostal ku kuriatkám, tak som tú náhodu využil ku našej všeobecnej spokojnosti. Výsledné dielo predstavuje jednoduchý, veľmi chutný, časovo nenáročný a na počet ingrediencií optimálny obsah i objem pochúťky pre širokú laickú obec, ale aj gurmáni či „feinschmekri“ prídu na svoje.

2-4
porcie
12-15 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 - 3 PL
250 - 333 g (čerstvé kuriatka)
2 - 3 pretlačené strúčiky
100 - 120 ml
250 - 333 g
250 - 333 ml
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
250 - 333 ml (lístky)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    … oficiálny nástup potrebných ingrediencií na rozdelenie „do služby“

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na rozpustené maslo som uložil na menšie kúsky pokrájané kuriatka,

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    nechal ich podusiť do zozlatenia v stave „podnapilosti“ asi 4÷6´ a až teraz som ku nim pridal dva pretlačené strúčiky cesnaku a po premiešaní a vzájomnom zoznámení sa

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    som ich podlial troškou bieleho polosladkého vína; my sme mali v chladničke uloženú načatú fľašu „Husch Mendosino Chenin Blanc r. 2012“ s chuťou žltého melóna a zrelej marhule na podnebí, ktorá sa na tento účel prenáramne hodila

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    než sa vínko zredukovalo asi na ½, ďalších 6÷7´, pripravil som „anjelské vlasy“; na uvarenie týchto cestovín (255 g) „al dente“ postačujú 3÷4´ od bodu varu; vlastne čakanie na bod varu vody pre cestovinu „zožerie“ pri tomto „kuchtení“ najviac času

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    tekutina sa zredukovala, teraz som základ zalial šľahačkovou smotanou z krabičky, podľa chuti zasypal soľou, čerstvo mletým korením a čerstvo mletou borievkou-jalovcom, zmiešal, nechal prevrieť a „finito“,

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do hotového hubového „liquid“ základu som preložil uvarené, scedené, ale nepremyté „anjelské vlasy“ a ½ pokrájaných lístočkov čerstvej petržlenovej a zelerovej vňate, jemne až nežne spoločne premiešal a hotovo! … mohol so servírovať!

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na tanieri, ozdobené druhou polovicou pokrájaných lístočkov čerstvej vňaťky, to vyzerá tiež sympaticky. Jedlo bolo nielen lákadlom pre vizuálny kontakt, ale navyše aj sýte a chutné!

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    medzi dozrievajúcimi plodmi našeho citrónovníka sídlia už aj púčiky a kvety novej úrody

    Cestoviny s hubovou omáčkou z kuriatok (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mifa
Kuracie cestoviny plánujem spraviť dnes na večeru, no s hríbikmi to tiež môže byť zaujímavé. Takže isto dneska vyskúšam, no asi s hlivami