Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi

martamm - fotkamartamm, 8. júla 2012
Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi
Foto: martamm

Keďže máme cukinovú sezónu a naša záhrada nám ich ponúka neúrekom. rozmýšľala som, ako ju pripraviť, aby sa nám nezunovala. Ponúkam Vám svoj recept na vyskúšanie, možno Vás zaujme.

6
porcií
45 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balík
2 ks bez kože
2 ks
0,5 kg
1 ks
2 ks
200 gr strúhaný
1 zväzok čerstvá , petržlenová vňať
1 ks
2 ks - strúčiky
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájeme nadrobno. Neošúpanú cukinu a šampiňńy nakrájame na kocky, asi 1 cm. V hlbokej panvici rozpálime olej, orestujeme cibuľu, pridáme cukinu a šampiňóny, premiešame, osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky, zalejeme paradajkovým pyré, podusíme asi 10 minút.

  2. 2

    Kuracie prsia pomelieme, tofu nastrúhame najemno, spolu dáme do misky, pridáme vajcia, soľ, dva popučené strúčiky cesnaku, majorán, čierne korenie. vytvoríme kompaktnú masu.

    Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi - obrázok 2
  3. 3

    Touto masou naplníme surové cestovinové rúrky, robila som to prstami, nakoľko som nenašla vrecko na zdobenie koláčov :). Naplnené rúrky uložíme do vymastenej jenskej misy.

    Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi - obrázok 3
  4. 4

    Na rúrky navrstvíme podusenú cukinovo-šampiňónovú zmes. Prikryjeme alobalom a dáme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút upiecť. Upečené podávame posypané strúhaným eidamom, dobrú chuť...

    Cestoviny cannellioni plnené kuracími prsíčkami a tofu, zapečené s cukinou a šampiňónmi - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: