Pizza

Cesto na pizzu

Autor receptu: elixir

Jednoduchý recept na chrumkavé cesto.

2-4
porcie
70 minút
príprava
15 minút
na 240 °C

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby s vlažnou vodou pridáme droždie a cukor, premiešame a necháme 15 minút postáť.
  2. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, aby sa suroviny rovnomerne prerozdelili.
  3. Vodu s droždím prilejeme, pridáme i olej a vymiesime cesto. Toto necháme 40 minút prikryté odpočívať.
  4. Po 40 minútach ho vyberieme, podľa potreby poprášime múkou a rozvaľkáme. Ja ho potom ešte rukami trochu viac ponaťahujem do tenšia.
  5. Rozvaľkané cesto obložíme ďalšími surovinami podľa chuti, ktoré sme si pripravili a nakrájali, kým cesto kyslo.
  6. Dáme piecť do predhriatej rúry, horný a dolný ohrev (15 minút na 240 °C).
  7. Po novom robievam tento recept aj zo 125 g hladkej a 125 g celozrnnej múky. Nebolo treba žiadne ďalšie úpravy, s cestom sa dobre pracovalo, aj sa fajn upieklo.
  8. Hotová pizza.