Pizza
Cesto na pizzu
Autor receptu: elixir
Jednoduchý recept na chrumkavé cesto.
|
2-4 porcie |
70 minút príprava |
15 minút na 240 °C |
Postup
- Do nádoby s vlažnou vodou pridáme droždie a cukor, premiešame a necháme 15 minút postáť.
- Do misy preosejeme múku, pridáme soľ a premiešame, aby sa suroviny rovnomerne prerozdelili.
- Vodu s droždím prilejeme, pridáme i olej a vymiesime cesto. Toto necháme 40 minút prikryté odpočívať.
- Po 40 minútach ho vyberieme, podľa potreby poprášime múkou a rozvaľkáme. Ja ho potom ešte rukami trochu viac ponaťahujem do tenšia.
- Rozvaľkané cesto obložíme ďalšími surovinami podľa chuti, ktoré sme si pripravili a nakrájali, kým cesto kyslo.
- Dáme piecť do predhriatej rúry, horný a dolný ohrev (15 minút
na 240 °C).
- Po novom robievam tento recept aj zo 125 g hladkej a 125 g celozrnnej múky. Nebolo treba žiadne ďalšie úpravy, s cestom sa dobre pracovalo, aj sa fajn upieklo.
- Hotová pizza.