Foto: ywett
túto bryndzovú pochúťku už som robila ako okrúhly koláč a napadlo ma, aj takto vyskúšať. Tak ak by sa chcel niekto inšpirovať ;-) http://varecha.pravda.sk/recepty/cesnakovy-kolac-s-bryndzovou-plnkou-fotorecept/20212-recept.html
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200g |
|
1/2 |
|
1/2 čajovej lyžičky |
|
4 strúčiky prelisovaný |
|
1 |
|
125g |
|
100g |
|
Plnka: | |
200-250g |
|
1 kocka |
|
1 na potretie |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme cesto.
-
2
A necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
-
3
Z bryndze a syrokrému si spravíme plnku (môže sa ešte pridať mladá cibuľka alebo petržlenová vňať)
-
4
Na pomúčenej doske vyvaľkáme odpočinuté cesto.
-
5
Povykrajujeme formičkou.
-
6
Formičky vymastíme a vykrojené cesto vtlačíme do košíčkových formičiek.
-
7
Dáme plnku a vykrojíme kvietok alebo podľa vlastnej fantázie.
-
8
Potrieme žĺtkom a naplnené formičky rozložíme na plech. Dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 20-25 minút) do zlatista.
-
9
A slaná chuťovka je hotová, prajem dobrú chuť!
Vynikajúce :-)), ukladám si recept. Koľko kúskov je z tejto dávky? Viem, že to závisí aj od veľkosti furmičiek.
@milamila nevykaj mi, tu si všetci tykáme:) a teším sa, že si cesnakový koláč vyskúšala a že aj chutil, ďakujem že si napísala:))....a formičky netreba vysypať múkou, ak sa mi aj troška prilepili, tak príborovým nožom sa to dalo pekne oddeliť @valeri ospravedlňujem sa, ale fakt neviem koľko kúskov by mi vyšlo, lebo som špekulovala to spraviť ako roládu (ale ako roláda sa mi to nepáčilo) a tak som dala len zopár do formičiek (6ks) a vo formičkách je to krajšie, lebo tie kvietky sa pri pečení aj nadvihli, tak to aj pekne vyzeralo
@havino prajem peknú oslavu a dúfam, že budú mať úspech aj u vás :-)