Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Tieto zemiaky ma naučil robiť manžel, aj keď on je viac mäsový. Je to obed starých mám, keď nebolo na mäso.:)

3-4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Očistíme si zemiaky a nakrájame na tenké plátky, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Zatiaľ si ošúpeme cesnak a rozdrvíme-rozmačkáme ho, pridáme petržlenovú vňať-znovu rozdrvíme a primiešame rascu.
  2. Na panvici rozpálime olej a pridáme zemiaky.
  3. Opečieme do chrumkava (keď nemám čas, tak ich opečiem vo friťáku). Stiahneme plameň a z panvice zlejeme prebytočný olej. Pridáme cesnak s petržlenom a rascou, dobre premiešame a opečieme asi 2 minútky.
  4. Prilejeme horúci vývar ,tak aby nám zakryl zemiaky (mne stačilo 650ml). Pridáme šafrán, alebo náhradu-nemusí byť. (ja som zabudla :)) Necháme na silnom ohni až sa nám odparí asi polovica vývaru-asi 5 minút.
  5. Do zemiakov jedno po druhom pridáme celé vajcia (rozbijem do pohárika a pridám), keď začne bielok belať, vypneme a zakryjeme pokrývkov na 5 minút.
  6. Odkryjeme a podľa chuti okoreníme a poprášime paprikou-ja som použila údenú jemne pálivú. Dobrú chuť!