Foto: ewulkaaa
Takže toto sú moje cesnakové slimáčiky. Overený recept, robím ich veľmi často , nakoľko všetkým strašne chutia. Je to pôvodne recept Jamieho Oliviera, čiže Zobraziť celý popisTakže toto sú moje cesnakové slimáčiky. Overený recept, robím ich veľmi často , nakoľko všetkým strašne chutia. Je to pôvodne recept Jamieho Oliviera, čiže to hovorí za všetko , pretože on varí a pečie skvele ! Len ma napadlo dať tento recept sem až keď som ich mala takmer hotové, takže nemám fotky prípravy, ale príprava je jednoduchá , takže dúfam, že niekto z vás tento skvelý recept vyskúša :-)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
1 ČL |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
3 ČL |
|
na pomúčenie dosky |
|
celá hlavička |
|
2 ČL |
|
polovica alebo Palmarín |
|
Postup
-
1
Takže ako prvé si pripravíme obyčajné kysnuté cesto z uvedených surovín. 500 G polohrubej múky zmiešame s 1 ČL morskej soli ( môže byť samozrejme aj obyčajná ) , 100 ml oleja, 3 ČL kryštáľového cukru. Do 300 ml mliečka si nadrobíme jedny kvasnice. Vylejeme do zmesi a vypracujeme cesto. Cesto necháme pol hodinu kysnúť na teplom mieste.
- 2
Zatiaľ čo cesto kysne si pripravíme plnku. Polovičku Hery alebo Palmarínu ( vybrať ho vopred z chladničky aby nebolo tvrdé ) nakrájame do misky a roztlačíme doň celú hlavičku cesnaku ( 6-8 strúčikov ) . Pridáme 2 ČL soli a vymiešame. Ja to miešam mixérom, je to lepšie :-)
- 3
Ak je cesto už vykysnuté, dáme ho na dosku a vyvaľkáme do okrúhla ( ako veľkú pizzu ) na hrúbku cca 0,5 - 1cm . Okraje budú samozrejme hrubšie ale to nevadí :-) Na celú plochu rozvaľkaného cesta natrieme plnku. Začínajte malým množstvom, lebo sa môže stať, že na koniec cesta vám plnka neostane. Ono je to dosť klamlivé lebo plnka je z väčšej časti z masla, takže sa vám to bude zdať , že je toho málo no zdanie klame. Keď je plnka rozotretá, cesto ztočíme ako štrúdľu a potom začneme z neho krájať slimáčikov ( tak isto ako štrúdľu ) :D ... Slimáky by mali byť tak cca 2 cm hrubé. Ani tenké ani hrubé také akurát. Začneme z neho krájať slimáčikov.
- 4
Postupne ako slimáky krájame dávame ich na plech tesne vedľa seba. Plech ničím nemastím, pretože keď sa začnú piecť je to samo o sebe maslové tak aby to nebolo zbytočne premastené. Nebojte sa, slimáčiky sa vám neprilepia. Takéto nakrájané ich teda uložíme do posledného tesne vedľa seba. To jedno cesto mi vždy vyjde presne na jeden plech. To je cca 22 slimákov. Už len dáme do trúby rozohriatej na 200 stupňv piecť do hneda :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ale tiež sú v rodine dosť obľúbené ... som veľmi rada, že chutili !!! :-)