Cesnakové slimáčiky :-)

ewulkaaa - fotkaewulkaaa, 9. novembra 2011
Cesnakové slimáčiky :-)
Foto: ewulkaaa

Takže toto sú moje cesnakové slimáčiky. Overený recept, robím ich veľmi často , nakoľko všetkým strašne chutia. Je to pôvodne recept Jamieho Oliviera, čiže Zobraziť celý popisTakže toto sú moje cesnakové slimáčiky. Overený recept, robím ich veľmi často , nakoľko všetkým strašne chutia. Je to pôvodne recept Jamieho Oliviera, čiže to hovorí za všetko , pretože on varí a pečie skvele ! Len ma napadlo dať tento recept sem až keď som ich mala takmer hotové, takže nemám fotky prípravy, ale príprava je jednoduchá , takže dúfam, že niekto z vás tento skvelý recept vyskúša :-)

22
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
1 ČL
100 ml
300 ml
1 ks
3 ČL
 na pomúčenie dosky
 celá hlavička
2 ČL
polovica alebo Palmarín




Postup

  1. 1

    Takže ako prvé si pripravíme obyčajné kysnuté cesto z uvedených surovín. 500 G polohrubej múky zmiešame s 1 ČL morskej soli ( môže byť samozrejme aj obyčajná ) , 100 ml oleja, 3 ČL kryštáľového cukru. Do 300 ml mliečka si nadrobíme jedny kvasnice. Vylejeme do zmesi a vypracujeme cesto. Cesto necháme pol hodinu kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Zatiaľ čo cesto kysne si pripravíme plnku. Polovičku Hery alebo Palmarínu ( vybrať ho vopred z chladničky aby nebolo tvrdé ) nakrájame do misky a roztlačíme doň celú hlavičku cesnaku ( 6-8 strúčikov ) . Pridáme 2 ČL soli a vymiešame. Ja to miešam mixérom, je to lepšie :-)

  3. 3

    Ak je cesto už vykysnuté, dáme ho na dosku a vyvaľkáme do okrúhla ( ako veľkú pizzu ) na hrúbku cca 0,5 - 1cm . Okraje budú samozrejme hrubšie ale to nevadí :-) Na celú plochu rozvaľkaného cesta natrieme plnku. Začínajte malým množstvom, lebo sa môže stať, že na koniec cesta vám plnka neostane. Ono je to dosť klamlivé lebo plnka je z väčšej časti z masla, takže sa vám to bude zdať , že je toho málo no zdanie klame. Keď je plnka rozotretá, cesto ztočíme ako štrúdľu a potom začneme z neho krájať slimáčikov ( tak isto ako štrúdľu ) :D ... Slimáky by mali byť tak cca 2 cm hrubé. Ani tenké ani hrubé také akurát. Začneme z neho krájať slimáčikov.

  4. 4

    Postupne ako slimáky krájame dávame ich na plech tesne vedľa seba. Plech ničím nemastím, pretože keď sa začnú piecť je to samo o sebe maslové tak aby to nebolo zbytočne premastené. Nebojte sa, slimáčiky sa vám neprilepia. Takéto nakrájané ich teda uložíme do posledného tesne vedľa seba. To jedno cesto mi vždy vyjde presne na jeden plech. To je cca 22 slimákov. Už len dáme do trúby rozohriatej na 200 stupňv piecť do hneda :-)

Diskusia k receptu

helca103
ja robím presne takú istú plnku ale urobím si malé roládky ktore pokrajam na jednohubky a upečiem, velmi dobrééééé mňam
hubata
Jééj, toto môže byť dobré: je to rýchle a okrem tejto cesnakovej plnky sa to môže samozrejme posypať hocičím (syrom, rascou, bylinkami, kto čo má rád). Cesto vyzerá jednoduché, takže musíme to vyskúšať.
marsis
Poznám obdobu, ale namiesto Hery sa cesnak vymieša s nátierkovým maslom, cesto sa vyvaľká do kruhu a krája sa ako torta, pričom sa slimáčiky tvoria zvutím každého trojuholníka od kraja k stredu. Vytvoríme si ľubovoľne veľké rožteky a nwcháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu. Potom upečieme do ružova.
ewulkaaa
Keď to takto zamotáme ako štrúdľu a pokrájame , je to veľmi rýchle . A samozrejme môžeme posypať hocičím podľa vašej chuti. Ja osobne neposýpam ničím :-) Ak budete skúšať, dajte prosím vedieť, ako sa vám podarili a či chutili :)
ewulkaaa
Keď to takto zamotáme ako štrúdľu a pokrájame , je to veľmi rýchle . A samozrejme môžeme posypať hocičím podľa vašej chuti. Ja osobne neposýpam ničím :-) Ak budete skúšať, dajte prosím vedieť, ako sa vám podarili a či chutili :)
fialka49
ewulkaaa, robila som na oslavu, všetci chválili, rýchlo schálovali- výraz môjho syna pre rýchle zjedenie - takže pochvalu odovzdávam tebe, milá ewulkaaa, lebo ti právom patrí
ewulkaaa
:) haha ďakujeem veľmi pekne.. ja ich robievam veľmi často, lebo sú naozaj výborné...ale musím sa priznať, že dávam troška viac masla a aj cesnaku, lebo mne to tak viac chutí, nemôžem si pomôcť :-)
ale tiež sú v rodine dosť obľúbené ... som veľmi rada, že chutili !!! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia